Вихрен загуби с 3:5 от третодивизионният Малеш Микрево в контролна среща, играна на Градския стадион в Сандански.

Хеттрик за домакините отбеляза бразилецът Андерсон, който се разписа в деветата, 33-тата и 45-ата минути. За аматьорите точни бяха Николов в 16-ата, Чорбаджийски 66-ата и 70-ата и Александър Русков 77-ата и 81-вата минути.

В този мач не взеха участие повечето от основните футболисти на Вихрен, даден бе шанс на чужденците, както и на такива от детско-юношеската школа на клуба.

Старши треньорът на санданчани Филип Филипов заяви, че тази контрола е изиграна, за да се видят в игрова обстановка бразилците Родригес, Андерсон и Глевертон, аржентинецът Гастон Писани и нигериецът Опон.

През следващия сезон ще продължат да носят фланелката на Вихрен само Андерсон и Гастон Писани. Останалите трима бяха освободени.

Веднага след контролния мач Филип Филипов даде почивка на своите възпитаници до 25 юни. Специалистът обяви програмата за лятната подготовка на тима.

Първата тренировка на Вихрен ще бъде на 26 юни на Сандански. Те ще бъдат в курортния град до края на месеца.

От 1 до 11 юли футболистите на Вихрен ще се готвят в град Банско, от 12 юли до 22 юли е следващият етап от подготовката, като санданските футболисти ще вземат участие в международен турнир в Германия.

На 21 юли отново в Германия ще има и контролен мач с известния израелски отбор Макаби Тел Авив, който в понеделник привлече българския национал и вече бивш бранител на Левски Игор Томашич. Търси се още един отбор за контролен мач в Германия.