Видима Раковски постигна първа домакинска победа през сезона, след като в среща от 12-ия кръг на А група се наложи в Севлиево с 1:0 над Калиакра Каварна.

Възпитаниците на Димитър Тодоров показаха по-добра игра и по-голямо желание за трите точки и заслужено стигнаха до успеха.

През първото полувреме и двата отбора имаха претенции за дузпи, но съдията Богомил Маринов не отсъди такива.

В 35-ата минута играчите на Видима можеха да открият резултата, когато капитанът Георги Стойчев стреля опасно, но топката се удари в сглобката на вратата и не навести мрежата.

Домакините вкараха единственото попадение в мача в 55-ата. След пас на Самет Ашимов, Ангел Русев навлезе в наказателното поле и с точен удар по диагонала прониза вратаря на каварненци Йордан Господинов.

Видима можеше да отбележи и още един гол, но резервата Николай Владинов направи два сериозни пропуска, като и при двете положения стреля право в Господинов.

С актив от 8 точки тимът от Севлиево вече не е последен в класирането на А група, след като се изкачи с една позиция и остави Миньор Перник на дъното. Калиакра е с едно място пред Видима и е 14-и с 10 точки.