Видима Раковски официално потвърди, че вратарят Пламен Илиев ще играе в Левски от пролетния полусезон.

„Ръководствата на двата тима вече финализираха преговорите, които се водят от два месеца. Договорът ще бъде подписан през следващата седмица,” пише официалният сайт на Видима. „Първоначално имаше вариант Илиев да доиграе първенството в Севлиево, а от лятото да премине състава на Ясен Петров. За това особено много настояваше старши треньорът Димитър Тодоров, който разчита много на вратаря и се надяваше той да помогне в борбата за оставане в групата. В крайна сметка, ръководствата се договориха Пламен веднага да стане част от Левски.”

На финалните преговори от севлиевска страна присъстваха президентът на Клуба Ярослав Дончев и вицепрезидентът – Веселин Данев, а за „сините” – адвокат Тодор Батков и Георги Иванов – Гонзо.

Президентът на Видима Раковски Ярослав Дончев потвърди, че сагата около трансфера на младежкия национал е приключила и той ще стане футболист на Левски. “Убедени сме, че направихме най-доброто за Пламен Илиев и той ще има възможност да се развива. Пожелаваме му успех,” заяви Ярослав Дончев.

”Смятам, че всички трябва да са доволни от този трансфер. Аз съм убеден в качествата на Пламен и съм сигурен, че той ще си извоюва титулярно място в Левски. Успяхме да се договорим да получим като преотстъпени трима футболисти, с които да подсилим отбора," коментира вицепрезидентът Веселин Данев.