Монтана взе трета победа като гост този сезон, и е само на две точки от това да си осигури и на теория мястото в елита и догодина, след като се наложи с 2:1 над Видима Раковски. За тима от Севлиево обаче нещата изглеждат много зле, тъй като това бе седмо поредно поражение за него, и продължава да е в зоната на изпадащите, на шест точки от спасителния бряг. До края на първенството в А група остават още пет кръга.

Монтана нямаше записани две поредни победи в шампионата от година и половина, но с успехите над Литекс и Видима, до голяма степен подсигури мястото си сред майсторите.

Двубоят на стадион „Раковски“ бе интересен от началото до края, като не липсваха положения и пред двете врати. Домакините от Видима повече владееха топката, и опитваха продължителни атаки, но въпреки че имаше по-малко положения, отборът на Монтана бе доста по-прецизен при изпълненията, и заслужено се поздрави с победата. Завършващите подавания, и финалният удар куцаха за състава от Севлиево, който стигаше лесно до наказателното поле на гостите, но оттам вече действаше мудно и без точност.

В 26-та минута Мирослав Антонов откри резултата, след като засече добре центриране в наказателното поле на Видима, и даде аванс на Монтана преди почивката. Пропуск в отбраната на гостите обаче доведе до изравняване, шест минути след подновяването на играта. В 51-та минута Руслан Иванов изравни, след като получи отляво в наказателното поле и шутира от десетина метра точно във вратата.

Видима продължи да държи топката, но при следващия натиск на Монтана, гостите отново вкараха. Това стана в 68-та минута, след центриране от корнер, при което Мартин Сечков бе оставен на далечната греда непокрит, и защитникът отбеляза от няколко метра с глава за 1:2.

Ивайло Василев на два пъти спаси вратата си и от сигурен трети гол, при добри атаки на Монтана до края, докато опитите на Видима да стигне поне до точка останаха без успех.

Видима остана само с 13 точки в актива си, на 14-та позиция, докато със своите 26 Монтана е 11-ти, близо до средата на таблицата.