Видима-Раковски победи втородивизионния Спортист Своге с 3:1 в първата контрола на двата отбора от зимната подготовка. Срещата се игра на изкуствения терен в Мездра.

След нулево първо полувреме Видима поведе с гол на Станимир Андонов в 56-а минута. В 78-а минута Спортист Своге изравни чрез бразилеца Кристиян Рикардо Да Коща.

Видима стигна до победата в края на мача. Павлин Юлиянов изведе отбора от Севлиево в резултата в 84-а минута, а две минути по-късно Добрин Петров оформи крайното 3:1 за Видима след неубедителна намеса на вратаря на Спортист.

И двата отбора дадоха шанс за изява на всичките си налични футболисти. В състава на Видима дебютираха новите попълнения Людмил Зарев, Атанас Дреновички, Тодор Колев, Кристиян Тафраджийски, Добрин Петров, Анжело Методиев и Милен Тонев.

След двумесечно лечение на контузия в коляното в игра за Видима се завърна левият защитник Калин Щърков, който започна като титуляр и изигра едно полувреме.

Следващата контрола на Видима е в събота, 21 януари, срещу Спартак Варна в Търговище. Следващата проверка на Спортист Своге е на 31 януари срещу Локомотив София в Правец.