Отборът на Видима Раковски постигна историческа победа над Славия в мач от 24-ия кръг на А група. Домакините от Севлиево се наложиха с 2:1, като това бе трета поредна загуба за “белите” от София. В предишните два кръга, отборът на Емил Велев падна от ЦСКА и Черноморец. Това е първата победа на Видима над Славия на стадион “Раковски”, която ги отлепи от дъното на класирането и вече са на две точки от спасителната 13-та позиция.

Първият гол в мача дойде при първата интересна ситуация пред една от двете врати. След добра контраатака за домакините, Атанас Иванов бе изведен добре в наказателното поле на Славия и с премерен удар от около десет метра вкара за 1:0.

Въпреки допуснатия гол във вратата си, Славия не промени играта си, като футболистите на гостите трудно създаваха чисти ситуации пред вратаря Пламен Колев. В 41-ата минута домакините направиха решителния си удар, когато съумяха да вкарат втория си гол. Русев получи топката отдясно и навлезе добре, преодоля бранител на Славия и центрира прецизно, слагайки топката на главата на Господинов, който не сгреши - 2:0!

През втората част двата тима увеличиха оборотите и предложиха много по-интересни неща, в сравнение с първото полувреме. В 55-ата минута футболистите на Емил Велев стигнаха до дузпа, след като Щърков фаулира Георгиев. За проявата си футболиста на Видима получи втори жълт картон и трябваше да напусне преждевременно терена.

Зад топката застана Николай Божов, който реализира, но главният рефер Радослав Станев отреди наказателният удар да бъде бит отново, тъй като изгоненият Щърков не бе напуснал терена. При втория си опит обаче Божов не успя и вратарят Колев спаси.

Славия все пак успя да стигне до гол в 68-ата минута, когато резервата Жозе Жуниор се възползва отлично от пас на Дяков и с удар в долния десен ъгъл на вратата намали. До края на мача обаче и даденото 6-минутно продължение, играчите на Славия не съумяха да реализират, което щеше да им осигури поне точката в срещата.

След този мач и третата поредна загуба “белите” остават на девето място във временното подреждане, а Видима се отлепи от последното място и вече е на 15-та позиция.