Едва двадесет футболисти присъстваха на първата тренировка на Видима Раковски за 2008 година, а настроенията са, че тимът може да се спаси, а дори да изпадне, това трябва да стане с чест.

През паузата отборът от Севлиево бе напуснат от петима състезатели - Любомир Иванов, Драгомир Иванов, Мариан Драгнев, Деян Петров и Христо Марков.

Четири са новите попълнения в тима - Иван Разумович от Хърватска, Илиян Трифонов от Етър, Мартин Пенев от Локомотив Горна Оряховица и Димитър Димитров, който е юноша на Славия, състезавал се досега в австрийското първенство.

До 27 януари отборът ще наблегне на физическата подготовка на собствения си стадион. От 28 януари до 9 февруари се предвижда лагер в Поморие, като вече са договорени три контролни срещи с отборите на Нафтекс, Спартак Пловдив и на Поморие.

„Оптимист съм за оставането на отбора. Не сме обречени. Четирите точки, които ни делят от 13-ия, не са много и могат да бъдат компенсирани. Това се старая да внуша на моите футболисти. Дали ще изпаднем или не - ще покаже времето, но дори и да изпаднем, това трябва да стане с чест”, заяви Костадин Зеленков след първата тренировката.