Старши треньорът на Видима Раковски Костадин Ангелов разкри, че колегата му от Локомотив Пловдив Емил Велев е използвал обидни епитети към играчите от Севлиево по време на срещата между двата тима вчера. Ангелов излезе със специално изявление, разпространено до медиите от пресслужбата на Видима.

Гонг го публикува без съкращения:

„Изявление на старши треньора на “Видима-Раковски” Костадин Ангелов по повод на епитетите, отправени от Емил Велев към севлиевските футболисти по време на мача с “Локомотив” /Пд/

"Искам да обясня на г-н Велев, че Севлиево е град известен с трудолюбието и гордостта на жителите си. В него е роден треньорът на българския национален отбор, участвал в последния си голям форум EURO 2004. Град, в който редица предприятия и фирми са водещи в българската икономика. Град, в който са родени редица световни и европейски шампиони по джудо, самбо и карате, което характеризира манталитета им на непримирими и амбициозни хора. Футболен клуб Видима-Раковски не се ползва от лобита в съюзи и медии. Аз, като треньор на отбора не бих допуснал някой да си позволява опити да обиди играчите, които защитават честта на този град.

По повод епитета „селяни” ще ви дам следното разяснение:

Непочтено е да се обижда с епитет, който определя съвестни хорица. Селянин е човек, който си седи на село, копае си нивата и си гледа животните. Той няма амбиции да става градски. На него му е важно, да вали дъжд, че да му растат доматите и да са му здрави кравите, че да дават мляко. Нищо не го влече към града. Добре си му е така – домошарката, жената, къщата, бостана и животните.

Малко информация и за определението за селяндур.

Селяндур означава следното: Нахален, амбициозен НЕчовек от дълбоката провинция /а може и градски да е, зависи от амбицията и произхода/, който се отличава с огромна доза простотия. На него му липсва култура. Злобен е до мозъка на костите си! Тази злоба се изразява в обиждане на по „нисши”, според него същества, които той не може да понася, защото изглеждат по-добре от него и имат огромното преимущество, наречено интелигентност. Дразни го всичко, което е повече от него, което се отличава от него и всеки, който знае повече от него. СеляндурЪТ, винаги търси повод да се заяде. В 99% от случаите се стига до вулгаризъм. Просто защото същият, не намира друг начин, да защити своята низост. Това обаче, го прави смешен за околните – агресията му е толкова комична, че дори нецензурните му изрази и клетви, не биха засегнали един нормален и умен човек. Това е манталитет, който се гради от детска възраст. Селяндурщината се загнездва и се развива заедно с индивида – колкото повече расте, толкова повече става селяндур.

Накратко:

Селянин – Човек, който живее на село или в малък град. В България големите градове са София, Варна и Пловдив (с малко уговорки)

Селяндур – Живее навсякъде, най-много са в средните и големите градове. По селата не виреят (няма кой да ги търпи)

Моите уважения към г-н Костадинов за канските мъки,които полага да премахне некомпетентността на българските съдии, които за пореден път ще се направят на глухи и ще допуснат селяндурщината да вземе власт над тях заради традиции, лобита и рейтинг."

Костадин Ангелов - старши треньор на “Видима-Раковски”