VTB Capital официално е новият спонсор на Левски. Това призна главният изпълнителен директор на компанията Атанас Бостанджиев. Той заяви, че руският гинант вече е подписал договор с тима.

На пресконференция в хотел "Шератон" в София, представители на VTB Capital заявиха категорично, че имат интерес да помагат на спорта у нас, но никой от тях не пожела да внесе повече подробности около самия договор с Левски, заради конфиденциалността в бизнеса.

„Радвам се, че подписахме спонсорски договор с един от най-силните клубове в страната, който притежава голяма история. Искаме да допринесем и в спортен аспект в България. Не мога да разкрия подробности относно договора, компанията няма такава политика“, отбеляза българинът, който представлява компанията в нашата страна.

Първоначално организаторите на брифинга предупредиха, че на представянето няма да се говори за „сините“ и футбол, тъй като пресконференцията е насочена към встъпването на VTB Capital на българския пазар, но в последствие представителите на компанията коментираха и темата Левски, още повече, че поне 80 процента от журналистите бяха спортни репортери.

Представителите на компанията не пожелаха да обявят финансовите детайли по сделката, но според неофициална информация договорът между двете страни е за три милиона лева на година, а самият контракт е за три години.

VTB Capital е второто най-голямо дружество за инвестиционно-банкови и консултантски услуги в Русия с активи от около 250 милиарда долара. В съответствие със стратегията за междуранодно развитие VTB Capital започва работа на Балканите.

Централният офис на компанията за региона ще бъде в София с генерален директор бившия министър на финансите Милен Велчев. VTB Capital вече стъпи на българския пазар, след като през август миналата година закупи мажоритарния пакет от 79.83 процента от акциите на "Булгартабак".

Левски ще представи официално новия си спонсор на 3 март (събота) на пресконференция на "Герена" преди мача за първенство срещу Черно море.