“На този етап документите ще бъдат сложени в сейф в банка, докато не бъде подготвено място, на което да бъдат изложени и хората да могат да се докоснат до тях.” Това сподели президентът на Славия Венцислав Стефанов след пресконференцията, на която бяха представени уникални документи от футболната история на Славия и българският футбол.

“Ще направим музей, в който ще изложим всички ценности, за да могат любителите на футбола да се докоснат до тях. Чувството да получиш такива документи е неописуемо, трябва да се почувства. Нямам чак такова голямо красноречие, за да го изразя. За 100-годишнината си пожелавам, първо, да я доживеем, на второ място, да ни радва любимият отбор и не на последно място, всички фенове на Славия, а и не само да са живи и здрави.”

“Ще направим всичко възможно с футболни средства да спечелим нещо значимо, което да отговаря на този юбилей. Отлив от стадионите има навсякъде, не само на Славия. Както ви каза и г-н Парличев, едно време са се посрещали с цветя, а сега само търсят къде да се избият. Начинът на мислене се е изродил. Не сме искали пари от държавата. Да, среща имаше, но търсихме варианти за излизане от тази ситуация с базите, защото сме на прага българските отбори, да ходят да гостуват в Румъния, Гърция или Сърбия в мачовете от европейските турнири. Това не става само със събиране на клубните президенти, а трябва помощ от държавата“, завърши Венци Стефанов.