Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази несъгласие с решението на телевизията излъчваща мачове от българското първенство да стопира 200 хиляди лева за клубовете. Белият бос говори пред журналисти след днешното заседание на УС на ПФЛ.

„Каква глоба може да ти се налага, когато е имало телевизионно предаване и то по-дълго от обикновеното от Каварна. Излъчени са всички реклами. Траншът, който ни удържат е за мачове играни преди Нова година. Според мен телевизията проявява самоуправство. Това не им прави чест. Аз имах по-добро мнение за тях”, заяви Стефанов.

„За българския футбол е обидно мачовете да се излъчват по кабеларка. Всички клубове в българския футбол трябва да се обединим. Ако ще се гаврят с нас – не смятам, че те са най-достойния оператор за излъчване на мачовете”, каза още президентът на Славия.

„Според мен Цонко Цонев е прав в случая. Телевизията няма никакво основание да налага санкции за мача в Каварна, защото имаше телевизионно излъчване. Ултиматумите не са най-точното нещо, което можем да прилагаме сега. Сигурен съм, че футболните клубове ще намерим начин да покажем на телевизията, че не са прави”, категоричен бе Венци.

„Тези 200 хиляди лева все още не са преведени. Дали сме срок на телевизията да го направи до петък. Все пак става дума за пари за мачове, излъчвани преди Нова година. Чакахме телевизията два месеца за тези пари. В случая те са неизрядни”, завърши шефът на „белите”.