„Очаквам Емил Велев да скъса футболистите от тренировки и да има резултати от това, което правят. Най-важното обаче е всички да се върнат живи и здрави, да няма контузени. Дай боже през новия сезон да покажат истинските си възможности”, заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов при заминаването на Славия за втория зимен подготвителен лагер в турския курорт Сиде.

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ВЕНЦИ СТЕФАНОВ ТУК!

„Нищо не мога да Ви кажа за руския футболист, защото и аз не съм го виждал. Всичко останало ще бъдат спекулации. Със сигурност ще продаваме футболисти, стига някой да ги иска. А както виждате има”, добави белият бос.

„Не съм доволен от резултатите в контролите дотук. Как можеш да загубиш от третодивизионен отбор – Разлог?”, категоричен бе Стефанов. „Не лежи на това рамо!”, вметна той след като му бе подсказано, че резултатите в контролите не са важни.

„Убеден съм, че Славия ще е по-силна през пролетта. Винаги можем да стигнем до евротурнирите ако решим. Като преспя ще Ви кажа дали съм решил”, категоричен бе радетелят за справедливост в българския футбол, намеквайки индиректно за последната шампионска титла на Славия от 1996 година.

„Дали следя съперниците ни? В Левски следят Гара Дембеле да не се напие! Ние такива проблеми нямаме! Наблюдавам ги, но чак да ги следя... Да е живо и здраво момчето. Радвам се да играе и да вкарва голове. Надявам се не на Славия”, каза още Стефанов.

„Надявам се през пролетта футболът ни да ни радва повече. И Вие да пишете по-малко глупости. Пратихте на Дениран брат му къде ли не. Като няма какво да пишете си измисляте всякакви неща. Поне не го правете на мой гръб”, пробва да даде акъл на журналистите президенът на Славия използвайки похватите на добрия си приятел Иван Славков.

„Ние имаме Бербатов, тръгнали сте да се мерите с Гара Дембеле. Къде е Лом, къде е Лондон”, продължи в типичния си стил Стефанов, показвайки, че скоро не е обновявал репертоара си от бисери. „Имаме най-добрия футболист на Острова, седнал си тук да ми говориш за Дембеле. Не прави такива сравнения, че се излагаш”, скара се белия бос на журналист, след въпрос дали е добре за българския футбол, че Гара остава у нас.

„Бербатов ни иска, но да работи с коректни хора, а не с такива, които го плюят. Той си има кусури и си ги признава, но не иска да го използват за изтривалка в българския футбол, да си измиват ръцете винаги с него. Той ще бъде икона”, сигурен бе Венци.

„Мисля, че не е редно аз да коментирам „случая Карвальо”. Все пак сме колеги с шефовете на Левски. По принцип аз бих взел друго решение, но това си е проблем на „сините”, каза Венци въздържайки се от коментар по някоя тема може би за пръв път в кариерата си на футболен деятел.

„От контролата с Естония очаквам да видя нещо хубаво. Дай боже националите ни най-накрая да ни зарадват. Доста време чакаме. Изживяхме цяла епоха на правилен футбол. Сега белким да имаме епоха на резултатен футбол. Защото с правилния видяхме докъде го докарахме”, завърши Венцислав Стефанов.