Отборът на Лудогорец победи с 2:1 като гост Миньор Перник в мач от 23-я кръг на А група. По този начин момчетата на Ивайло Петев отново излязоха на лидерската позиция в подреждането на родното първенство.

Мачът започна много добре за гостите от Разград. При току-що даден първи сигнал, след светкавична атака отдясно, Марселиньо центрира по земя в наказателното поле, където свободният Димо Бакалов засече отблизо за 1:0.

Последваха няколко спорни ситуации. В 8-та минута Димо Бакалов се строполи на земята в наказателното поле след изключително леко съприкосновение със защитник на Миньор Перник.

В средата на първата част Марселиньо вкара топката във вратата на на Миньор Перник, но реферът свири фаул в атака на Димо Бакалов, който игра с топката преди бразилеца. Малко след това Окичукво падна в наказателното поле при спряна игра, след съприкосновение с Моци, при опит и на двамата играчи да спечелят добра позиция при преди изпълнението на свободния удар.

В края на полувремето страстите се нажежиха. Няколко привърженици на Миньор Перник опитаха да счупят оградата на стадиона и да нахлуят, а една бутилка, хвърлена от агитката полетя към терена.

На няколко пъти в началото на второто полувреме Боян Пейков успя да спаси мрежата си, като най-често ударите по посока на вратата бяха отправяни от Марселиньо. Иван Стоянов не успя да реализира от дузпа, след като стреля в гредата. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на стража на Миньор срещу нахлуващия на скорост Роман Безяк.

В 75-та минута все пак Лудогорец стигна до второ попадение. След центриране от корнер, Гулдан засече с глава за 2:0.

Въпреки че нямаше много създадени възможности, играчите от Перник все пак намалиха на 1:2. Александър Александров преодоля двама защитници на гостите, направи няколко крачки в наказателното поле и по диагонал стреля във вратата на гостите.

До края на срещата на няколко пъти се получи напрежение пред вратата на шампионите от Лудогорец, но момчетата на Ивайло Петев все пак удържаха преднината си, за да спечелят срещата.

След успеха Лудогорец отново заема първата позиция във временното класиране с 54 точки, с две повече от втория Левски. Миньор Перник остава в опасната зона на изпадащите – на 14-а позиция със 17 пункта.