6 милиона лева от телевизионни и радио права за настоящия футболен шампионат са осигурени, като вече има и банкова гаранция за тях, съобщи на пресконференция Валентин Михов, който е посредник по договора.

Има вероятност и четвърти мач на кръг да бъде излъчван по телевизия,но това ще се уточнява допълнително. Дарик Радио също е сред партньорите и ще предава мачовете от първенството, официално обяви Валентин Михов. Тепърва ще се преговаря за интернет правата.

Първият транш от 40% вече е преведен и ще се разпредели по равно между футболните клубове. Оттук нататък те сами ще решават кой каква сума ще получи от следващите траншове. Валентин Михов уточни, че в последната година не е бил в работната група за разпределение на парите и отхвърли всички обвинения към него в тази посока.

Относно неполучения последен транш от предишния договор, бившият шеф на професионалната лига смята, че и двете страни трябва да направят компромис,но нещата най-вероятно ще стигнат до съда.

Михов допълни, че парите за финалистите от миналогодишния турнир са точно от тази сума. Той предложил на Венцислав Стефанов да му изплати тези пари, които после да си удържи, но от Славия не подписали договора.

Валентин Михов уточни, че е готов да предостави всички документи около договорите за телевизионни права, както и да бъде направена пълна финансова ревизия. Той призова клубовете към повече позитивизъм и обяви, че е заложил всичко на карта, само за да бъде подписан новия договор.