Левски победи с 4:0 у дома Черно море в мач от четвъртия кръг на А група и с пълен актив от 12 точки излезе на първо място в класирането, изпреварвайки досегашния водач Лудогорец Разград.

Двубоят, който се игра пред 8000 зрители на стадион Георги Аспарухов, бе изключително атрактивен и се игра под т.нар. Синя Луна - сравнително рядко природно явление, при което има две пълнолуния в рамките на един календарен месец. Синята Луна се появява веднъж на две или на три години.

С два гола за сините се отличи Базил Де Карвальо, който се утвърждава като голмайстор на тима, а по едно попадение добавиха Кристовао Рамос и Марсиньо.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!!!

Софиянци поведоха рано-рано с попадение в шестата минута. След атака минала през Базил Де Карвальо и Владимир Гаджев, Кристовао Рамос овладя и с левия крак от малък ъгъл изненада стража на моряците с удар в близкия ъгъл.

Още в 11-ата минута резултатът стана 2:0 в полза на сините. Симеон Райков стреля силно, вратарят Георги Китанов изби удара, но топката попадна в Де Карвальо, който с шут от наказателното поле покачи на 2:0.

До почивката последваха много голови ситуации и пред двете врати, но ново попадение на Герена падна чак в 44-ата, когато Роман Прохазка с глава уцели лявата греда, топката се върна при Марсиньо, който от полулегнало положение с удар между странична и задна ножица прати топката в мрежата на варненци за 3:0.

Левски поведе с 4:0 в 64-ата минута, когато Владимир Гаджев намери Базил де Карвальо, който подмина като бърз влак двамата централни защитници на Черно море и фиксира крайния резултат.

Изразителният успех срещу изкачи тима на Илиан Илиев на първо място в класирането на А група с 12 точки от 4 мача. Същият точков актив има и Лудогорец, но головата разлика на Левски е по-добра (10:1 за сините срещу 10:2 за разградчани) и това отрежда лидерското място на сините. Черно море е на 10-о място с 4 точки.

Базил Де Карвальо пък се изравни начело в подреждането при голмайсторите в елита с 4 гола, колкото е вкарал Иван Цветков от Ботев Пловдив.

РАЗВИТИЕ НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА И СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА ТУК!!!

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!!!


szólj hozzá: Levski - Cherno More