Ботев Пд отново не можа да зарадва феновете с победа. „Канарчетата“ не съумяха са запишат успех при гостуването си на Пирин Гоце Делчев, като стигнаха само до 1:1 в изключително драматичен мач от 15-я кръг на А група. Това е трети двубой без победа за Ботев Пд, като в предишните два кръга момчетата на Станимир Стоилов загубиха от Локо Сф с 2:3 и от Левски с 0:1.

Днешната среща предложи доста напрегнати моменти, след като Пирин поведе с гол на Васил Панайотов, а пловдивчани изравниха с попадение на Ромарио. Освен това, и двата състава изпуснаха по една дузпа.

Домакините започнаха двубоя предпазливо. Момчетата на Коце Ангелов бяха добре групирани в защита, като се справяха с опасностите, които създадоха „канарчетата“. Ботев направи няколко опасни атаки, в чиято основа бе Ромарио Коргзор.

„Неврокопчани“ изчакваха търпеливо своите шансове, а те не закъсняха. Още в 12-ата минута Васил Панайотов получи чудесен пас от Марио Близнаков и с удар извън границата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Адам Стаховяк за 1:0.

В минутите след гола Ботев опита да натисне съперника си, като стигна до няколко положения. На няколко пъти и Йордан Христов, и Артур Енрике стигнаха до хубави положения, но отбраната на Пирин бе безупречна.

В 35-ата минута тимът от града под тепетата получи право да изпълни дузпа. Атанас Фиданин спря една центрирана топка с дясната си ръка, а главният рефер Иван Кирилов посочи бялата точка и вдигна жълт картон на грешника. Валери Домовчийски се нагърби с изпълнението, но разочарова. Бившият играч на Левски стреля слабо и не затрудни Абди Абдиков, който без проблем отрази. Така „канарчетата“ пропиляха чудесна възможност за изравняване. В 40-ата минута Ромарио стреля силно, извън границите на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. В 41-ата минута Домовчийски фаулира Марио Близнаков, който технично мина покрай него. При изпълнението на фаула, Газиев застана зад топката и опита директен обстрел, но право в стената. В даденото от съдията продължение Костадин Дяков стреля силно, но ударът му мина на сантиметри от лявата сглобка на вратата на Абдиков. В 47-ата минута опитите на пловдивчани да изравнят бяха увенчани с успех. След грешка в отбраната на Пирин, Ромарио открадна топката и направи 1:1.

С подновяването на играта Станимир Стоилов замени Костадин Дяков с Вандер, а „канарчетата“ показаха доста по-активна игра. В 64-ата минута Костов центрира, но няколко играчи на Ботев се разминаха с топката, в 67-ата минута Борис Галчев центрира от дясно, а Ромарио игра с глава, но прати топката в аут. В 73-ата минута Вандер опита точния си мерник от сериозна дистанция, но не успя да намери целта. В 74-ата минута Киров напредна, нахлу от ляво в наказателното поле на Ботев, центрира остро, но Веско Марчев не успя да тръгне. В 76-ата минута Педро тръгна сам, пусна на ляво пред наказателното поле на Пирин към Ромарио, но имаше петима играчи на домакините, които се справиха с опасността.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Ботев Пд остана на 5-о място в класирането с 25 точки, а Пирин ГД е последен с 6 пункта. В следващия кръг тимът от града под тепетата приема Литекс, а „неврокопчани“ ще направят визита на Левски.