Трансферният удар на Лудогорец, за който обявиха днес Стойчо Стоев и Ангел Петричев е 18-годишен талант от холандския Вилем II. Йерун Луму се е договорил с Лудогорец и ще пристигне в България. Луму идва в българския шампион със съдействието на Върджил Мисиджан, който също бе привлечен от Вилем преди няколко месеца. От холандския тим потвърдиха новината, след като стана ясно, че Луму няма да пътува с отбора за Турция.

Йерун Луму играе като ляво крило или нападател. Той е роден в Бреда и е най-младия футболист дебютирал с екипа на Вилем II. Той изиграва първия си мач за отбора на 16 години и 7 месеца. В елита на Холандия Луму дебютира на 17 години и 3 месеца в мач срещу Николай Михайлов и Твенте, който Вилем губи с 2:6. Луму влиза в игра на мястото на Мисиджан и вкара дебютния си гол.

Този сезон Йерун Луму има изиграни 8 мача с един гол в холандската втора дивизия. В цялата си кариера младия футболист има записани 55 мача с 6 гола. В това число влизат и двубои за националния отбор на Холандия до 17 година, за който има 3 мача с 1 гол.

ВИДЕО С ИЗЯВИТЕ НА ЙЕРУН ЛУМУ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!