Играчът на Берое Тодор Христов спечели приза за най-добър футболист от 18-я кръг на А група, след като събра 10 гласа. Зад него на второ място остана Дока Мадурейра от Литекс със 7 гласа, а третата почетна позиция зае Спас Делев от ЦСКА с 4 гласа. Христов бе с основна заслуга за победата на Берое с 2:1 при домакинството срещу Славия. Това е първи приз за левия атакуващ футболист на старозагорци.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!

„Нашият отбор няма поставени цели. Играем мач за мач и се стараем да се представим по най-добрият начин. Играем без напрежение. Целта минимум е едно добро представяне в първенството, а цел максимум е, ако може да се класираме за евротурнирите”, коментира футболистът на Берое.

„Бих искал да продължа кариерата си в отбора, който ме иска. Винаги е добре за един футболист да отиде в отбор, който го желае. За мен парите не са основното нещо, не е важно каква заплата ще получавам”, добави играчът на старозагорци.

„Мисля, че в последните два кръга нашият отбор показва една добра игра. След загубата от Литекс за нас бе важно да стоим психологически добре, защото е важно да вдигнеш глава и да продължиш напред”, сподели Христов.

„Радвам се, че успяхме да се вдигнем след загубата от Литекс. Смятам, че Илиан Илиев успя да ни въздейства след тази загуба и победихме заслужено Славия. Смятам, че няма голяма разлика от представянето ни като домакин и като гост”, каза още левият атакуващ футболист на заралии.

„Нямаме поставени цели и разликата в точките и класирането не може да ни внася напрежение. Стараем се да играем добър футбол и да изпълняваме задачите, които се изискват от нас. В отбора има спокойствие”, завърши Тодор Христов.