„Любо Пенев е със основна заслуга за тази титла, но и ръководството на Литекс и ние играчите също имаме заслуга”, заяви нападателят на Литекс Светльо Тодоров след като бе награден от основния спонсор на шампионите Globul.

„След началото на сезона, което беше доста неприятно, тъй като не успяхме да се класираме нито за групите на Шампионската лига, нито за тези на Лига Европа, успяхме да се отърсим от шока и да спечелим за втори пореден път първенството на България”, добави единственият играч в историята на Литекс взел участие и в четирите шампионски титли.

„Мисля, че аз съм в Литекс от около 14 години. Клубът непрестанно върви напред и се надявам да продължава така. Дано спечелим още купи и най-вече да влезем в групите на Лига Европа или на Шампионската лига, където мечтае да влезе всеки един български отбор”, даде своето мнение Тодоров за развитието на клуба.

„Не бих казал, че миналата година сме допуснали грешки. Надявам се тази да имаме повече късмет и да нямаме контузени футболисти. Надявам се на терена да покажем, че сме по-добри от отборите, които ни отстраниха миналата година”, коментира миналогодишното участие на „оранжевите” в евротурнирите.

„Супер е, че Вие журналистите казвате, че сме нямали конкуренция в България. Мисля, че през цялото първенство се получиха интересни двубои, някои от които взехме в последните минути. Ние бяхме най-постоянния отбор това първенство и заслужено спечелихме титлата”, разкри рецептата за спечелването на първото място в България тарана.

„Победителите винаги ги съдят, а победените винаги търсят оправдания, че са загубили. В спорта това е нормално. Така че мен не ме вълнуват коментарите на другите хора. Гледаме си нашия отбор, на тренировките всеки да дава от себе си каквото може и в крайна сметка да побеждаваме”, коментира Светльо нападките срещу Литекс, че благодарение на съдиите са спечелили шампионата.

„Аз много, много не обичам да говоря за работата на треньорите. Виждате че Литекс играе супер футбол и това само по себе си говори какво е свършил Любо Пенев и неговите помощници”, заяви голмайсторът на английската Първа дивизия с екипа на Портсмут.

„По принцип целите ни са насочени към групите на Шампионската лига. Знаем, че ще е изключително трудно. Не че за Лига Европа ще е по-лесно. Надявам се да имаме и късмет. Личто моята цел е Шампионската лига. Ще се радвам много ако стане”, каза още Тоди.

„Аз като футболист ще кажа, че след тежкия сезон трябва да си починем хубаво и след това да направим една добра подготовка. За останалото да му мислят ръководството и треньорите”, шеговито сподели един от най-опитните футболисти на Литекс.

„Почивката ни е две седмици. Даже от днес останаха 13 дни. Някои ще почиват повече като нас, докато националите ще имат по-малко ваканция. Дълъг сезон с кратка почивка. Това мога да кажа”, добави юношата на ЦСКА.

„Това, което се случи с Бербатов на финала на Шампионската лига не е приятно. Все пак той стана голмайстор на Премиършип и шампион на Англия. Но все пак това е спорта – треньорът решава кой да е на терена и кой да е в групата”, завърши Светослав Тодоров.