Старши треньорът на Светкавица Пламен Донев бе много разочарован и ядосан от постъпката на неговия играч Николай Петров, който в 25-та минута на двубоя срещу Локомотив София си изкара втори жълт картон за реплика към съдията. Донев допълни, че Петров не е бил в съблекалнята на почивката и не е дал каквото и да е обяснение. Треньорът заяви, че с тези си постъпки, едва ли Петров ще остане в Светкавица. Новакът в А група загуби четвърти пореден мач в елита – този път от столичните „железничари“ с 1:4. Историческото попадение за Светкавица отбеляза египетският нападател Мохамед Тауакол, който бе похвален от Донев.

Ето какво сподели треньорът на Светкавица след мача:

Рано падналият гол в 7-та минута след груба грешка в зашитата, внесе доста смут във футболистите, и след това необмислената постъпка на Николай Петров, който в 25-та минута си изкара втори жълт картон, Светкавица не е отбор, който може да си позволи лукса с 10 души да победи Локо Сф.

Петров го нямаше на полувремето в съблекалнята. Тази постъпка може да му коства мястото в отбора. Ще обсъдим с ръководството. Бях предупредил футболистите в съблекалнята да няма никакви реплики към съдиите. Защото реферите гледат малко с пренебрежение на Светкавица и гледат в първия удобен случай да извадят първи, втори жълт картон и гонят. Не оправдавам моя футболист. Не разбрах каква е репликата му към съдията, другите не ми казаха, а него го нямаше на почивката. С тази си постъпка трудно ще остане в отбора до края на първенството.

Смятам, че много трудно Светкавица, ако не спечели мача в събота срещу Черноморец, ще успее да остане в А група. Пет-шест отбора има, които ще се борят за оцеляване. При един успех срещу Черноморец, ще се вдъхне увереност.

От друга страна, Мохамед, който е един много добър футболист и днес направи дебют, ще привлече вниманието на грандовете.

Какво постижение може да бъде този гол, който е първи за нас в А група, след като падаме с 1:4. Явно имаше подценяване в редиците на домакините. Но ние сами сме си виновни.