Литекс продължи да се представя колебливо през пролетта и бе разгромен с 1:4 при гостуването си на ЦСКА, но треньорът на оранжевите Христо Стоичков вярва, че все още шампионите могат да се доберат до местата, даващи право на участие в Лига Европа.

„Имаме някакъв шанс, ще играем до край“, каза Стоичков след поражението в София, което остави тима му на шесто място в класирането на А група кръг преди края.

"Имаме още един мач, и Локомотив, и Черноморец са завършили с равенства. Ще направим всичко възможно, за да победим Локомотив Пловдив в сряда."

Относно битката за титлата между ЦСКА и новака Лудогорец Разград, която ще се реши в последния ден на първенството, наставникът на Литекс заяви:

„Щом са я докарали двата отбора до това да решават титлата в последния мач, нека по-добрият победи“.

"По-добре ЦСКА да стане шампион, за да имаме и ние шанс да влезем в Европа, друга алтернатива няма."

„Има някаква тръпка на този стадион. Бил съм толкова години тук и имам голямо уважение към тази публика, която дойде на мача. Благодаря на хората, че не са забравили какво съм направил. Показаха, че ме уважават.“

„Не съм доволен от играта на нашия отбор. Когато всичко е говорено през седмицата и ти излезеш, и чакаш да минат 90 минути, мачът да свърши и да се прибереш в съблекалнята. С такова мислене, по-добре да спрем да играем. Допуснахме груби индивидуални грешки“, каза още Стоичков."

"Никога не съм критикувал съдиите, с изключение на един мач, в който всички видяхте какво стана. Тях има кой да ги коментира, по-добре е да се говори за това, което се случва на терена", добави Христо Стоичков и заяви, че ще стане ясно дали ще остане начело на Литекс след последния мач за сезона в сряда.