Българският шампион Лудогорец ще се опита да излезе подобаващо от първата си евробитка след та спечелването на три трофея този сезон. Арената, която ще приеме мача на истината за „орлите“, е стадион „Максимир“ в хърватската столица Загреб. Утре вечер момчетата на Ивайло Петев ще излязат с единствената цел и амбиция за отстраняване на местния шампион.

Стадион „Максимир“ впечатлява още от пръв поглед. Не толкова с някаква уникалност, а повече с опита на хърватите да модернизират един социалистически тип стадион. Ако трябва да бъдем честни, не се е получило кой знае колко. Напротив.

Първо се набива на очи остъкляването на външната част от трибуните и то най-вече северната. От далеч изглежда добре, но от близо стадионът е потънал в прах, графити и надписи, дело на местните ултраси. Под модернистичната обвивка на част от съоръжението личат тоновете бетон излети във високите и не чак толкова уютни трибуни.

Истината е, че визията на дома на Динамо Загреб не впечатлява, а по-скоро оставя обикновения любител на футбола със смесени чувства. За това допълнително допринася и фургонът, превърнат във феншоп с доста беден асортимент в него.

Всъщност, вижте външният облик на стадион „Максемир“ запечатан от камерата на Гонг.