Отборът на Славия загуби с 0:1 контролата с белоруския ФК Минск. Двата отбора не изиграха кой знае колко стойностен мач, в който нямаше много голови положения. През първата част „белите“ бяха по-добрия отбор на терена, но така и не успяха да отбележат гол. Влади Златинов пропусна добър шанс през първата част. В началото на второто полувреме с два пропуска се отчетоха Стеврич и Юруков, но така и не се стигна до попадение. В средата на втората част белорусите успяха да наложат някакъв натиск, но отбелязаха след контраатака. Капитанът Разим се оказа на стрелкова позиция в 65-ата минута и от малък ъгъл успя да вкара в мрежата на Стефано Кунчев.

Малко преди това славистите запазиха традицията да получават червени картони. Живко Желев бе изгонен от рефера, след като се счепка с противников футболист. На негово място обаче влезе друг състезател.

Контролата на Славия бе изгледана от старши треньора на Левски Николай Костов, който бе в компанията на Георги Иванов и Иво Тонев. ЦСКА също имаха представител в лицето на главния скаут Иво Димов. Националният селекционер Любослав Пенев също наблюдава двубоя на „белите“ и проведе разговор с президента Венци Стефанов.

Мартин Кушев започна срещата с Емил Петров, Ради Димитров, Живко Желев, Даниел Златков, Филип Филипов, Йордан Юруков, Янко Сандански, Петър Димитров, Жуниньо, Георги Христов и Владислав Златинов, като през второто полувреме направи доста смени в състава си.