Славия победи Левски с 2:1 в контролна среща, играна на стадиона в квартал Овча Купел. „Сините” показаха много безлична игра и заслужено загубиха мача. Жосиас Басо и Виктор Генев вкараха попаденията за „белите”, а Дани Младенов реализира почетното попадение за гостите.

Старши треньорът на Левски Ясен Петров заложи на почти всички свои титуляри, но въпреки това не успя да се поздрави с успех.

През първата част на мача интересните положения пред двете врати бяха много малко, като за „сините” единствените по-опасни удари бяха с глава на Матондо, който стреля в ръцете на Емил Петров и добро изпълнение от фаул на Христо Йовов, чийто удар бе виртуозно спасен от стража на „белите”.

Славия откри резултата в 17-а минута, когато Илия Илиев центрира в наказателното поле, Басо бе оставен непокрит и с глава вкара във вратата на Митрев.

През втората част „сините” отново не успяха да намерят своята игра и едва в последните минути упражниха нещо като натиск пред вратата на влезлия като резерва Деян Вълков.

В 79-а минута Даниел Младенов влезе на мястото на Гара Дембеле и още с първото си докосване вкара изравнителен гол. Младокът Цонев центрира отдясно, а Младенов бе най-добре пласиран в наказателното поле, стреля мощно към вратата на „белите” и вкара за 1:1.

Само 4 минути по-късно обаче Славия отново излезе напред в резултата след комбинация на двама бивши играчи на „сините”. Иван Цачев центрира от корнер, а Виктор Генев засече топката с глава и отбеляза красиво за 2:1.

Тонев можеше да изравни за втори път, но след комбинация със Сашо Александров направи невероятен пропуск. Отново той бе близо до гола в 89-а минута, когато ударът му с глава срещна напречната греда, а след това Дани Младенов не успя да я добави във вратата и така в крайна сметка Славия стигна до успеха с 2:1.