Жоао Силва вкара първото си попадение за Левски при успеха с 2:1 над Монтана. Двата тима изиграха контрола помежду си на едно от помощните игрища на „Георги Аспарухов“ пред около 1500 зрители.

За „сините“ като титуляри започнаха каращите проби Илиян Йорданов и Кристоф Ловински. Първи мач записа и Даниел Димов, който се завърна в игра след операция с гол.

Старши треньорът на Левски Илиан Илиев даде шанс за изява на футболисти, които играят по-рядко в официалните мачове. Централният бранител Ловински бе заменен след час игра от Ромейн Ели, като за времето си на терена не впечатли с изявите си.

Наскоро напусналият Локомотив Пловдив Илиян Йорданов бе един от тримата футболисти на Левски, които записаха пълни 90 минути. Крилото направи няколко добри пробива като след негово центриране падна и победното попадение за Левски.

Завърналият се след контузия Даниел Димов също остана на терена цял мач, като игра като централен бранител, а не на обичайния си пост в полузащитата. Димов се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на гостите в 78-та минута, когато вкара за 2:1 в полза на „сините“.

Срещата започна с няколко положения в актива на Монтана, а първата по-сериозна ситуация пред домакините дойде чак в 15-та минута, когато Цветелин Тонев стреля, но неточно в аут.

Резултатът бе открит две минути по-късно. В 16-та минута Роман Прохазка бе фаулиран от Антон Личков в наказателното поле, а главният рефер Борислав Колев отсъди дузпа. От бяла точката точен за 1:0 бе Силва, като това бе и първо попадение за нападателя с екипа на Левски, макар и в неофициален мач.

Гостите изравниха още преди почивката. В 30-та минута Деян Христов бе изпуснат от отбраната на Левски и излезе сам срещу Ивайло Василев, нападателят на Монтана стреля, Василев успя да докосне топката, но въпреки това тя попадна в мрежата му за 1:1.

През второто полувреме в Левски бяха извършени множество смени, като освен Йорданов и Димов, единствено стражът Ивайло Василев остана на терена до последния съдийски сигнал. В тима на Монтана също бяха предприети няколко промени.

Победното попадение за „сините“ падна в 78-та минута. Илиян Йорданов центрира в наказателното поле на Монтана, след което Силва стреля с глава, получи се разбъркване във вратарското поле, в което най-съобразителен излезе Даниел Димов, който вкара с крак в мрежата за крайното 2:1.