Шефът на съдийската комисия Никола Джугански заяви днес, че според инструкциите нарушението на Иван Бандаловски в мача срещу Дания е било за червен картон и той е изгонен правилно. Джугански бе гост в „Актуално студио дерби“ и коментира най-наболелите въпроси свързани със съдийството.

„Инструкциита към нашите съдии са същите, каквито и към останалите европейски рефери. Никой не ги е обучавал, че нарушението срещу Бандаловски срещу Дания е жълт картон. Не съдиите са виновни за този червен картон, въпреки че се вдигна много шум около него“, заяви Джугански.

Бившият рефер засегна и други теми, които са обект на обсъждания. „От началото на сезона не съм забелязал да има тенденция реферите да свирят в полза на Лудогорец, каквото мнение се насажда. Стремим се всеки мач на разградчани да го свирят различни съдии“, каза Джугански.

Шефът на съдиите заяви, че според информацията получена от снощи до днес, Ивайло Стоянов не се е справил, както приляга на международник на мача между Литек и Ботед Пд. След срещата реферът бе атакуван от старши треньора на Литекс Христо Стоичков.

„Разговарях няколко пъти и със Стоянов, и с Георги Нарлев, все още ме сме получили доклада, но доколкото разбрах Стоянов не се справил така, както приляга на международен съдия. Трябва да разберете обаче, че реферите не са престъпници и рецидивисти“.

Според шефа на съдиите реферът Станислав Тодоров се е справил добре с дербито ЦСКА - Левски: „Тодоров е най-високо поставения българин в листата на УЕФА. С мачовете, които ръководи до мoмента той доказа, че е номер 1 в България. Надеждата ни е, че догодина Тодоров ще се изкачи в топкатегорията на УЕФА и ще може да свири мачове от ШЛ“.

Той коментира и пловдивския рефер Георги Кабаков, чието име е доста обсъждано от началото на сезона.

„Кабаков е един от най-добрите млади съдии, в момента е на курс в Швейцария. Факт е, че старта на първенството не бе добър за него и след мачовете Черно море - Лудогоред и Етър - Пирин ГД почива немалко време. Мачът Берое - Черноморец в сряда бе изсвирен на ниво. Той ще е новият рефер, когото ще предложим в листата на международните съдии, която се състои от 6 ръководещи рефери. Сами разбирате, че един от настоящите ще отпадне, но няма да цитирам имена“.