Левски се наложи с 1:0 при гостуването си на Локомотив в Пловдив, и взе първа победа на „Лаута“ от две години насам. „Сините“ взимат важни три точки в борбата с Лудогорец начело на класирането в А група след 25 кръга. Левски отново е временно на първото място с 58 точки след днешния успех, а Лудогорец, който утре приема Черноморец в Разград, е на втората позиция с актив от 57 точки.

Единственото попадение реализира Кристовао Рамос, след страхотна индивидуална акция през първото полувреме. Гостите от София бяха почти цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Дъстли Мюлдер получи червен картон, за втори жълт, веднага след подновяването на играта след почивката.

Мачът се игра пред солидно присъствие на трибуните, и за двата отбора. И Локо Пд, и Левски се стараха много на терена, но чистите голови ситуации се брояха на пръстите на ръката. 90-те минути минаха в повече битка за средата на терена и притежанието на топката.

Арбитърът Радан Мирянов си заслужи критиките, заради важно свое отсъждане още в началото на мача, което лиши Локо Пд от възможността да поведе в резултата. Това се случи в осмата минута, при един удар от дистанция на Даниел Георгиев, който Пламен Илиев отрази, след това страничният рефер Пламен Хаджийски прецени, че Абушев е положение на засада, когато се опита да добави топката във вратата. Повторенията показаха, че засада няма, но при последвалия вече удар на Тимонов в мрежата, играта вече бе спряна.

В 38-та минута дойде и соловата акция на Кристовао Рамос, която бе единственото реално 100-процентово положение за гол, извън вече споменатата спорна ситуация. Рамос отбеляза, след индивидуален пробив отдясно, влезе в наказателното поле, премина трима защитници на Локо Пд, и с ножичен удар прати топката в мрежата, от ъгъла на вратарското поле за 0:1.

Дъстли Мюлдер затрудни много Левски, като получи два жълти картона – в 42-та и в 47-та минути, и бе изгонен от Мирянов. Мюлдер ще пропусне следващия един мач на „сините“, но ще продължи след това да виси с осем жълти, и при всеки следващ, ще отсъства нови две срещи на тима.

След като се озова с човек повече, Локо Пловдив доминираше на терена, Стефан Генов направи атакуващи промени в състава си, но домакините така и не стигаха до някакви изключително добри положения, в които да застрашат вратата на Пламен Илиев.

Христо Златински претендираше за дузпа, макар че бе пред наказателното поле, но не получи дори и фаул, и вместо това му бе вдигнат картон за симулация, в 85-та минута. Въпреки че Левски се стараеше повече в защита, и Николай Митов замени основните си нападатели с дефанзивни играчи, Гари Родригес имаше шанс да реши мача в последните минути, но стреля покрай гредата.

Левски все пак устиска успеха, с 10 души, и взе ценни три точки в битката за титлата с Лудогорец.