Португалецът Кристовао Рамос получи наградата за футболист на последния кръг в А група, а причината е голът му в мрежата на ЦСКА. Играчът на Левски бе любезен да говори пред журналистите, след като получи за сефте приз в България:

-Много съм щастлив, че взех тази награда. Искам да благодаря на треньорите, които са гласували за мен. Благодаря за тази награда, тя е първа за мен тук.

-Разминаха ли се очакванията, които имаше преди сезона с това, което се случи в действителност?

-Всеки, който играе за Левски, иска да спечели титлата. Ние също играехме за това. Ние обаче преживяхме един лош период. Аз вярвам обаче, че тази победа срещу ЦСКА ще ни се отрази много добре в психологически план. Това ще вдигне духа ни, трябва да спечелим последните четири мача от първенството.

-Какво изпита на първото си дерби срещу ЦСКА и имаше ли предчувствие, че ще отбележиш гол?

-Не, нямах подобно усещане преди мача. Атмосферата беше много добра, дербито ми хареса. Играл съм и в други дерби мачове. Като сравнявам с Кипър, тук феновете са по-луди даже и от кипърските. Радвам се, че вкарах, но най-много исках да спечелим мача. Имах щастието да отбележа гола, но най-хубавото е, че победихме в двубоя.

-Слабият сезон може ли да промени плановете ти?

ВИДЕО: Рамос: Феновете тук са по-луди от кипърските, щастлив съм в Левски

източник: снимки: Gong.bg, Стефан Стоянов

-Не, няма да променям нищо, ние просто имахме един лош период. Аз играя в един голям клуб и искам да си изпълня контракта до края му. Чувствам се добре в Левски.

-Играл ли си в друг клуб, в който толкова често да сменят треньорите.

-Когато бях в Анортозис, за четири години смениха девет треньори, това е показателно. Така се получава във футбола, навсякъде, когато нещо не върви, няма резултати, първи си тръгва треньорът. Това е футболът, всеки го е изживявал.

-Съжаляваш ли, че се размина със Станимир Стоилов, който можеше да поеме Левски, вие работихте заедно в Анортозис?

-Да, ние бяхме заедно една година в Анортозис. Той е много добър треньор. Разбира се, че бих се радвал да работим заедно, но нашето ръководство избира най-доброто за клуба. В бъдеще може и да работя със Стоилов, нищо не се знае.

-Какво е състоянието и можели да играеш срещу Локомотив Пловдив?

-Аз се чувствам добре, разбира се, за това ще каже лекарският ни екип, но мисля, че няма да имам проблеми и съм в състояние да играя.

-Ако получиш оферта от ЦСКА, ще я приемеш ли?

-Този въпрос към мен ли е? Аз съм в Левски, чувствам се щастлив тук. Играя в един от най-големите клубове в страната, може би най-добрият в България. Защо трябва да го сменям? Чувствам се щастлив в Левски.