Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов заяви след първото заседание на Управителния съвет за годината, че организацията е готова и има желание да поеме администрирането на двете нива на професионалния футбол у нас.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ПФЛ ТУК!

На днешното събрание на ръководното тяло на Лигата нямаше представители на само три отбора от А група – Локомотив София, Литекс и Черно море, като от трите клуба само изпълнителният директор на железничарите Иво Тонев е известил, че няма да присъства.

Така с кворум и единодушие бе приет нов правилник на ПФЛ, който ще бъде разпратен до 39-те клуба, членове на централата, а след това и до БФС.

Капралов смята, че Професионалната футболна лига има потенциала и ресурсите да ръководи професионалния футбол у нас, но от не пожела да коментира повече по темата, докато Българския футболен съюз не реши да даде тези правомощия на ПФЛ.

Към момента от Лигата настояват да получат по-голямо участие и влияние в работата на Спортно-техническата комисия и на Дисциплинарната комисия.

Стефан Капралов уточни, че от ПФЛ са изпратили на БФС меморандум, който да регламентира отношенията между двете организации, но от той все още не е подписан от футболния съюз.

Относно ТВ правата, босът на Професионалната футболна лига заяви, че целта е клубовете да продължат да получават от телевизиите суми от порядъка на тези, които взимат в момента, като се избегне евентуално намаляване на приходите на отборите от това основно перо.