Шампионът Литекс спечели много трудно трите точки срещу опашкаря Пирин на стадион „Христо Ботев” в Благоевград. „Оранжевите” стигнаха до ценния успех с 2:1, а победният гол дойде пет минути преди края на срещата. Домакините от Пирин успяха да поведат през първата част с гол на младока Антон Карачанаков, но с голове на Дока и Диуф възпитаниците на Любослав Пенев продължиха победния си ход в А група. Това бе 11-та поредна победа за ловчанлии в шампионата.

Мачът започна отлично за домакините, които нямат победа в А група от шестия кръг на шампионата. Домакините успяха да поведат в 15-ата минута на двубоя чрез младата си надежда Антон Карачанаков. Нападателят бе изведен отлично в половината на Литекс, но при първото си докосване сгреши и поведе дълго топката. Берберович се опита да гардира, но настойчивият Карачанаков успя да отнеме коженото кълбо от аутлинията, стреля от почти нулев ъгъл между краката на Виничиус, за да открие резултата.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА!

Въпреки опитите на гостите да стигнат до изравняване, гол до края на първата част така и не падна. Наставникът на „оранжевите” трябваше да извърши и една принудителна смяна, след като Христо Янев се контузи. Крилото не под въпрос още преди срещата, но в крайна сметка от треньорския щаб на шампионите решиха той да започне мача.

Веднага след подновяването на играта през втората част домакините имаха отличен шанс да удвоят преднината си, но в 47-ата минута Крум Бибишков стреля покрай вратата от удобна позиция.

В 51-ата минута Антон Костадинов бе фаулиран от Дока, след което бразилецът потърси саморазправа с футболиста на домакините, като дори си позволи да удари с глава своя противник. Главният рефер на срещата Николай Йорданов обаче не видя това и не наказа футболиста на Литекс. Именно Дока реализира няколко минути по-късно, за да изравни резултата. Бразилецът получи топката на около 25 метра пред вратата и след като се освободи от опеката на бранител на Пирин, стреля в десния ъгъл на вратата. Аршинков успя да отклони леко топката, но след рикошет в гредата влезе в мрежата.

След изравнителното попадение Литекс взе инициативата и създаде няколко опасности пред вратата на Пирин. Решителният гол в мача дойде само пет минути преди края на срещата. Папе Диуф бе изведен отлично в наказателното поле на домакините, преодоля с лекота вратаря Аршинков и на празна врата вкара победният гол за „оранжевите”.

Така Литекс записа 11-ти пореден успех в А група и дръпна с 11 точки на втория Левски, който по-късно днес приема Черноморец Бургас. Пирин пък остава в зоната на изпадащите.