Новото попълнение на Лудогорец Козмин Моци заяви, че се надява да стигне до групите на Шампионската лига. Моци пристигна късно снощи в лагера на „орлите“ в Австрия, направи една индивидуална сутришна тренировка и даде първото си интервю пред българските медии.

„Лудогорец бе първи вариант за мен. Когато разбрах, че има интерес и агентът ми се обади не се поколебах и приех условията. Информация за Лудогорец научих от моя бивш съотборник в Динамо Мишел Платини. От него знам някои неща, но българския футбол ми е малко далеч и не съм гледам много мачове“, каза Моци. Той призна, че се познава със Станислав Генчев и Витиня, които са играли в Румъния. „В Анталия играхме срещу Лудогорец. Много ми харесва техния стил с много подавания и владеене на топката“, каза защитникът. Моци си пожела да играе с Лудогорец в групите на Шампионската лига. „Има три крачки, които трябва да направим с Лудогорец до групите. Първата е Динамо Загреб. Излизаме за победа независимо от съперника. Хърватския футбол ми е познат. С динамо играхме срещу Хайдук Сплит. Победихме в Букурещ, но после загубихме като гости. Ще ни е трудно, но няма да се предаваме“, допълни футболисти.

Козмин Моци заяви, че в първия си разговор с Ивайло Петев е разбрал амбицията на треньора за изграждането на много добър отбор. „Каза ми какви са целите и че държи много на дисциплината. Освен това иска да печелим всеки мач“, заяви Моци.

Новото попълнение на Лудогорец разкри и причината, поради която е изкарал твърде кратък период в Сиена. „В Сиена отидох в последния възможен ден на трансферния прозорец. Там вече бяха сглобили отбор и е трудно в такъв момент да успееш да се наложиш. Изкарах няколко месеца, но предпочетох да се върна в Румъния. Преди Сиена имах оферти от Евертън и Лацио. Иначе за оферти от Левски и Литекс не съм чувал, а и не е стигало до мен такава информация, за да коментирам“, каза Моци.

Със съдействието на HUVEPHARMA