Новият старши треньор на Левски Николай Костов благодари за доверието, което му е гласувано от „синьото” ръководство. При официалното си представяне специалистът заяви, че е готов да си тръгне във всеки един момент, в който усети вмешателство в работата.

Ето какво сподели Костов:

Благодаря за доверието, което ми гласуват ръководителите на Левски. Наясно съм с трудностите, които ще имам. Притеснен съм от факта, че поемам отбора в много труден момент. На първо място трябва да опозная футболистите и техните качества. Да видя кой в какво психическо състояние се намира. Има много неща, с които трябва да се запозная.

Разчитам на подкрепа от абсолютно всички ръководители, футболисти, фенове и бивши футболисти. Не разчитам само на себе си, а и на всички, които са левскари, които уважат и обичат Левски.

Господин Батков е казал че няма цели, но целта на Левски е за шампионската титла. Аз смятам, че изоставането може да се компенсира с добра работа. Ако футболистите разберат това, което работят, смятам, че Левски ще може да се бори за титлата.

Доста мислих преди да приема предложението. На този момент не съм имал други оферти от България. Няма да позволя никакво вмешателство в моята работа, ако има такова ще напусна клуба.

Не съм очаквал такъв интерес от страна на медиите. Мисля, че ще работим много добре и ще има добро взаимодействие с медиите. Аз още не бях постъпил на работата, а прочетох някои много странни неща. Молбата ми е и Вие да помагате на развитието на българския футбол. Аз се притеснявам от началото. Във всяко начало трябва да се запознаете с нещата, методиката на работа, има неща, които трябва да се анализират. Въпрос на работа и време е всичко.

Аз като футболист съм световнонеизвестен. Малко съм играл в Левски. Не е вярно, че съм юноша на Левски, Добруджа е клубът, който ме е създал. Треньор бе Васил Методиев. Играх около 10 мача, след това играх в Ботев Враца и Славия. След това играх три години в Анортозис и се завърнах отново в Левски. След това започнах да уча в българската треньорска школа. Като треньор съм работил с юноши в Кипър. В Анортозис съм бил треньор, в кипърския Олимпиакос. В Армения съм бил в Банац за четири месеца и в Украйна в Металург.

Ние сме си разпределили функциите. Сам няма да мога да свърша нищо. В понеделник започвам работа и ще водя за първи път Левски срещу Берое. Нямам никакви проблеми с лиценза.

Много години съм работил в чужбина, но аз смятам, че мога да помогна с нещо на българския футбол, не само на Левски. Мен ме притеснява това дали футболистите ще могат да разберат моята концепция и дали ще го правят с желание. Скандали не вярвам да има около мен. Аз съм скромен човек и не се притеснявам.

Най-важното нещо е развитието на Левски. Феновете трябва да идват на мачовете и да изпитват удоволствие от играта на отбора. Футболистите подкрепяни от публиката ще бъдат с по-голям потенциал и с по-голямо настроение за футбола. Въпросът е да се играе правилно, играчите да се движат по терена, така че да предизвикват интерес и да има непредсказуеми неща в дадена среща. Имам амбицията и желанията да вкарам нови неща в клуба като методика.

Надявам се да видите нови неща и да видите нов Левски. Въпрос на обсъждане е колко футболисти ще бъдат привлечени. Аз за съжаление съм наблюдавал Левски само в два мача и в двата отборът загуби. Няма да взема никакво участие в мача с Локомотив Пловдив. Левски не може да играе като Барселона. Левски трябва да играе във всеки мач по лидерски. Имам идеи и планове как това да стане. Не мога да обещая, че Левски ще играе като Барселона, но Левски ще играе по лидерски. Аз съм зависим от играчите и от всички, които влияят за развитието на Левски.