Холандският полузащитник на ЦСКА Грегъри Нелсън получи от втория опит наградата си за най-добър футболист за 22-ия кръг на А група.

Нелсън спечели приза за победния си гол срещу Славия. Той събра 12 гласа за първото място. Втори остана Христо Янев от Литекс с 5, а трети - Янко Сандански от Пирин Благоевград с 3 гласа.

„Това вече ми е втора награда този сезон. Надявам се да има и още. Нормално е да искам да вкарам гол и срещу Локомотив София, но по-важно е да победим, а не толкова кой ще отбележи”, каза Грегъри Нелсън.

Холандецът призна, че през есента е имало напрежение между българи и чужденци. „Усещаше се подобно напрежение, аз обаче не съм се карал с никой. Сега нещата са наред, но не бива да забравяме, че е имало нередности, защото утре могат да се върнат старите проблеми”, каза Нелсън.

Футболистът заяви, че вярва, че ЦСКА ще спечели Купата на България и се надява тимът да стигне до второто място в класирането.

„Истината е, че трудно ще изместим Левски, тъй като те трябва да губят точки, но искам да сме втори”, заяви холандецът и заяви, че ще остане при червените поне още една година, в която иска да спечели титла:

„Не мисля за трансфер. Тук ще съм поне още един сезон. Сега трябва да спечелим купата, а догодина да вземем и титлата. Чак тогава мога да си мисля за напускане. Ако мога да избирам в коя държава да игра, искам да е в Англия.”

Нелсън призна, че повече харесва тревата на стадион Васил Левски, но заяви, че след мача с Литекс иска всички мачове да са на Българска армия.

„Приятелката ми наистина е болна от рак, но се бори с болестта и с всеки един ден се чувства по-добре и по-добре”, каза още Грегъри Нелсън.