Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов заяви на пресконференцията по повод предстоящия мач с Цървена звезда че има много голяма вероятност догодина българите да върнат визитата и да играят със Звезда в Белград.

„Разбрали сме се мачът да е от два часа, но може и да променим началния час. Всичко това зависи от възможността двубоят да бъде предаван и в Сърбия. Имаме договор с наша телевизия, която ще излъчва мача, така че началният час може да бъде 13:45 или 15:30. Шо се отнася до билетите за двубоя, заедно с фенклуба решихме, абонаментните и вип-картите да не важат. Цените ще са както следва: 2 лева за пенсионери, 4 феновете, които ще са в трибуна „Бесика“, 6 лева за трибуна „Спортклуб“ и 10 лева за централната трибуна. Ще има и покани от по 100 лева, които ще са за ВИП ложата и те ще дават право на участие в допълнителните тържества след мача. Надяваме се догодина да им върнем визитата. Шапка свалям на ръководството на Цървена звезда за това, че не предявиха към нас никакви финансови претенции. Чартърът, който ще бъде поет от наша страна не е в такива размери, в които се пише. Надявам се да създадем добра организация около този мач, защото на 8-ми октомври има и двубой на България с Русия до 19 години. Трябва да можем бързо да успеем да подготвим терена за 9-ти, когато е мачът срещу Звезда“, коментира Узунов.

Шефът на фенклуба на Локо Пловдив Коце Славов заяви, че програмата на фенклуба зависи от пристигането на Цървена звезда. За 7-ми октормври петък е предвидена благотворителна вечеря по примера на тези, които са правени още преди 9 септември 1944 година от тогавашни фенове на клуба. На 9-ми октомври е предвидена официална вечеря за Цървена звезда и гостите от Сърбия.