Нападателят Георги Христов ще бъде част от отбора на Славия по време на подготвителния лагер на „белите“ в Турция. Футболистът не успя да си уреди трансфер в израелския Бейтар Йерусалим, тъй като в последния момент стана ясно, че в рамките на един сезон не може да бъде преотстъпван два пъти в два различни клуба.

През есента Георги Христов се състезаваше за израелския Ашдод, след което се завърна в Славия и бе на първото занимание на „белите“ за новата година. След това нападателят си намери отбор, отново в Израел, като това бе именно тима на Бейтар Йреусалим.

Оказа се обаче че от новия му клуб също искат да го ползват под наем, а това според правилата не е възможно. На този етап Христов ще се готви с отбора на Славия, като ще изчаква до последно някой клуб да откупи неговите права. Ако това не се случи, той ще остане на „Овча купел“

Група от 27-футболисти замина за втория етап от подготовката на тима, който ще се проведе в Турция. На турска земя „белите“ ще изиграят пет контроли, четири от които са уточнени и се търси съперник за петата проверка. В тези мачове ще бъде тестван и френски футболист, който се очаква да пристигне утре.