Отборите на Монтана и Чавдар Бяла Слатина не успяха да си вкарат гол и завършиха при резултат 0:0 в контрола, играна на терена в село Дамяница. През цялото време на двубоя валеше дъжд, който затрудни действията и на двата отбора заради недоброто състояние на тревното покритие.

ВИДЕО ОТ КОНТРОЛАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

През първите минути на мача футболистите на Монтана бяха по-активният отбор, но тимът на Чавдар Бяла Слатина пръв стигна до удар към вратата. Централният бранител Живко Атанасов отправи удар с глава, но топката премина на метър над горната греда. Пред Монтана се откриха няколко възможности за гол, но футболистите така и не успяха да стинат до попадение. Футболистите на Чавдар отново имаха възможност за гол, но играч от Монтана изби от голлинията.

В края на първото полувреме бразилецът Едуардо стреля от границата на наказателното поле, след изпълнение на фаул, но вратарят на втородивизионният тим успя да плонжира и избие топката далеч от своята врата.

На почивката Атанас Джамбазки пусна нови 10 футболисти, като единствено вратарят Левашки записа пълни 90 минути.

През второ полувреме в игра се появи братът на игралия в ЦСКА Ибрахима Гай - Муса, като това бяха първи минути на сенегалеца с фланелката на Монтана, след като подписа договор с тима през миналата седмица.

В началните минути на втората част отборът на Чавдар отново стигна до сериозно положение пред вратата на Монтана, като пак Живко Атанасов отправи удар, топката се удари в горната греда и се върна при вратаря Левашки, който я улови.

Най-сериозното положение за гол в мача бе за Монтана, като в 63-та минута след самостоятелен пробив на Ахмет Хикмет последва плътен шут от 25 метра, а топката срещна сглобката в десния горен ъгъл на вратата.

Следващата контрола на Монтана е срещу Доростол Силистра.