Собственикът на Локо Пд Веселин Марешки говори при представянето на Георги Иванов-Гонзо за треньор на клуба, като разкри, че неговата цел е да осигури финансовата стабилност на отбора.

„С Велев е бяхме разбрали, че при липса на резултати ще се разделим. За моя радост, едно от имената, които ми бяха предложени, беше това на Гозо за треньор - имам пълно доверие на хората, които ми го предложиха. Срещнахме се, договорихме параметрите и мисля, че той ще оцени ръката, която му подаваме. Даваме му максимален кредит на доверие,надяваме се да има резултати. Мога официално да представя новия треньор на Локо Пд - Георги Иванов“, бяха първите думи на Веселин Марешки.

„Ние сме направили всичко възможно да подсигурим на Емил Велев играчите, които той иска с някой изключения. Чувам слухове, че ние сме водели хората. Моята цел е да осигуря финансирането и да да изчистя финансовите задължения. Аз съм мотивирам и да дам всичко от себе си, даже повече. Няма как при нашето ниво да водим футболисти като Меси и Роналдо. Когато постигне повече, тогава може да даваме всичко за това,  от което имаме нужда“, каза още Марешки.

„Загубихме два мача от аутсайдерите и трябваше да се вземат мерки“, отсече босът.

„Опции за треньор, имаше около 5-6 човека, 2 неща натежаха в полза на Гонзо -  най-много качествата му, за които аз има собствено мнение, и самото му излъчване на човек, възпитанието му. И това не е било само мое решение все пак. Натежа още думата на Узунов и Бонев. Всички са на 100% сигурни, че той ще милее за клуба“.

„Ще се раздавам на максимум. След като съм влязъл в това начинание, го обичам като свое дете. Ще има пари за всичко дали за юношите, дали за отбора, само клуба да се развива както трябва“, самоотвержено заяви Марешки.

Относно думите на бившия бос на „смърфовете“ Коко Динев, че е е оставил клуба в изрядно състояние, без финансови задължения, Марешки обясни, че одитът, който е извършен от специалисти показва, че пасивът е по-голям от актива: „Около 500 хиляди останаха от онзи 1 милион, който дадох в началото. Не искам да говоря през медиите с Коко Динев. Считам, че той се е предоверявал на свои подчинени и той не е бил наясно с някой неща в клуба“.

За финал Марешки постави за цел пред Гонзо да класира отбора в първата половина на таблицата.