Лудогорец увеличи конкуренцията в атака, след като привлече в състава си 23-годишният нападател Роман Безяк от тима на Целие. Цяло лято Ивайло Петев търсеше футболист, който да бъде алтернатива на Емил Гъргоров, като сега в лицето на Безяк явно е намерил този вариант. „Мисля, че намерихме добър нападател. Още утре той ще се присъедини към нас“, каза за Гонг Петев.

Роман Безяк е младежки национал на родината си. Футболистът е роден на 21 февруари 1989 година и е висок 179 см. По всяка вероятност Безяк отговаря на критериите на Петев за централен нападател. Няколко пъти специалистът заяви, че търси футболист, който да се впише в стила на Лудогорец и няма да привлича играч тип таран.

Според характеристиката Безяк може да играе както в центъра на атаката, така и като крило. Футболистът взе участие в първите 6 мача в първенството на Словение с тима на Целие, като реализира 4 гола – 2 победни за успехи с по 1:0 и две попадения в мачове, в които Целие завърши реми. Безяк е отбелязал 1 гол с ляв крак, два с десен и един с глава. Той взе участие и в двата мача на словенците в Лига Европа срещу молдовския Дачия, в които Целие записа загуби с по 0:1.

Миналият сезон футболистът е реализирал 16 гола в 34 мача за словенския тим. До момента в кариерата си в Първа лига на Словения голаджията е изиграл 108 мача с 34 попадения.