Отборът на Лудогорец за първи път официално обяви целта за сезона – шампионска титла на България. Това направи главният мениджър на тима Ивайло Петев на първата си пресконференция за годината. На брифинга бяха представени и новите футболисти в тима.

„На база представянето и възможностите ни през есента – това е реална цел. Ще гоним титлата не само сега, а всяка една следваща година“, каза Петев. „Апетитът идва с яденето. Честно казано не очаквах, че толкова бързо ще постигнем резултати. Все пак направихме един нов отбор, но момчетата много бързо успяха да се сработят“, каза Петев. Той заяви, че амбициите за спечелване на шампионската титла не отхвърлят и другата цел на отбора – Купата на България. „Играем и в този турнир. Ние сме нов клуб, в чиято витрина липсват трофеи. Трябва да поправим това възможно най-бързо“, каза Петев.

Главният мениджър на Лудогорец заяви, че не се притеснява от напрежението, което със сигурност ще завладее футболистите след обявяването на целта. „Говорих с тях. Те са наясно с това, което гоним. Мисля, че няма да имаме проблеми от психологическа гледна точна. Всичко зависи само и единствено от нас“, допълни още Ивайло Петев.

Относно селекцията специалистът заяви, че няма да бъдат привличани футболисти на всяка цена. „Взимаме играчи, от които имаме нужда. Ако привлечем още някои играчи то това ще са не повече от 1-2 футболисти“, допълни още Ивайло Петев.