Шампионът Лудогорец не пдопусна изненада при домакинството си на Черноморец в 25-ия кръг и си върна лидерското място в А група след класически успех с 3:0. Отборът на Димитър Димитров-Херо сериозно затрудни шампионите преди почивката, ала с две попадения на Роман Безяк и едно на Иван Стоянов, „орлите“ взеха ценните три точки в битката с Левски.

Домакините бяха допълнително улеснени от факта, че противникът им трябваше да извърши три принудителни смени на ключови фигури като Юсуф Уатара, Гаел и Георги Терзиев. Първият гол в мача пък падна, след като Безяк малко зад последния в отбраната на "акулите."

Въпреки горещото време в Разград двата отбора изиграха първото полувреме почти на един дъх, като гостите разчитаха на една идея по-директен футбол. Тази тактика можеше да доведе до шокиращ резултат само след 44 секунди игра, когато Уатара пое топката отляво и с хубав пас изведе Станислав Дрянов сам срещу вратаря, но халфът подходи колебливо към ситуацията и прехвърлящият му удар бе слаб и встрани от целта.

Шампионите отвърнаха с бърза акция през центъра, която се изостри още повече, след като Марселиньо пусна пас вляво към Шоко между краката на защитник в синьо и бяло. Крайният бранител обаче стреля изключително слабо и Ник Дашев успя да улови.

В 13-ата минута бургазлии понесоха нов неприятен удар през пролетта. Звездата им Юсуф Уатара се контузи при едно единоборство и бе принудително заменен от Милчо Ангелов. Това обаче не наруши ритъмът на гостите и в 15-ата Дрянов получи шанс да стреля към вратата от 18-19 метра. Изпълнението му прелетя на сантиметри покрай лявата греда на Владислав Стоянов.

В 33-ата миунта подобен шанс се откри и пред Кишада от Лудогорец, но шутът на бразилеца бе доста по-нетоен и излезе в аут на метри покрай вратата. Въпреки кратката пауза за вода към средата на полувремето високите температури определено затрудниха футболистите в неговия край и грешките позачестиха, поради което двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0.

Асистент треньорът на Черноморец Петър Колев, който води отбора заради наказанието на Димитър Димитров-Херо, показа ясно какви са намеренията му, като изкара своя контузен дефанзивен халф Гаел и го замени с Преслав Йорданов. Смените на Ивайло Петев в течение на полувремето обаче се оказаха по-точни, като жокерите за „орлите“ се казваха Роман Безяк и Иван Стоянов.

Иначе втората част започна точно както първата – в 46-ата минута мощен пробив на Лола завърши с шут, който бе избит в ъглов удар. При последвалото центриране Георги Терзиев изпревари човека си на близката греда и с десния крак стреля от въздуха. Топката отскочи от тревата, преди да оближе левия стълб.

Веднага след тази ситуация шампионите вдигнаха оборотите, но им трябваше известно време преди да разбият сгъстената отбрана на Черноморец. Това се случи в 59-ата минута, когато влезлият като смяна малко по-рано Безяк получи извеждащ пас в наказателното поле, напредна и с безпощаден удар по диагонала прати топката до дясната греда зад Дашев. Телевизионните повторения обаче показаха, че в момента, в който Миро Иванов подава към словенеца, той е бил в засада.

Бургазлии обаче буквално не получиха време за отговор, като в 63-ата минута Безяк хитро разкъса централната двойка защитници, тръгвайки към центъра. Там нападателят чукна с пета към Иван Стоянов и бившият играч на ЦСКА стигна до наказателното поле, където с техничен удар препарира Дашев.

Вторият гол определено понижи настроението в лагера на гостите и след няколко опасни атаки, Лудогорец реши окончателно мача в 77-ата минута. Тогава Дянков изчисти по безобразен начин центриране на Шоко отдясно, а Безяк без да се замисля скъса мрежата със страховито воле от 11-12 метра по диагонала.

Лудогорец вече има 60 точки в актива си, като запазва аванса си от две пред втория Левски. Черноморец остава на 6-о място с 37, като Локомотив Пловдив и Славия са зад него с по 35.