Локомотив София излезе на трето място в класирането, след като в последния мач от първия пролетен кръг победи Монтана с 2:0 на Националния стадион „Васил Левски”.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ - ТУК!

Двубоят в София предложи открит футбол, като и пред двата отбора имаше възможности за гол. „Железничарите” обаче се възползваха от своите и спокойно стигнаха до важния успех.

Мачът започна с лек натиск на домакините, които обаче не стигнаха до сериозен шанс през първия половин час на мача. В 29-а минута те имаха претенции за дузпа, но вместо това, Искрен Писаров, който преди мача бе награден за най-добър играч на отбора за есенния полусезон, получи жълт картон за симулация.

Съдията Стефан Спасов все пак даде 11-метров удар за „железничарите” в 32-а минута, когато след удар на Влади Романов, топката се удари в ръката на Мечечиев в наказателното поле. Зад топката застана Румен Горанов, който реализира дузпата, въпреки че Христо Иванов усети ъгъла.

До края на полувремето гостите опитаха натиск, но той не доведе до нищо опасно пред вратата на Боян Пейков.

Локомотив успя да удвои своята преднина в 69-а минута. След слаб шут на Джонсън, топката премина през няколко футболисти и попадна в Иво Иванов, който бе оставен сам срещу вратаря на Монтана. Първият му удар бе отразен от стража на гостите, но при добавката Иво Иванов не сгреши и вкара за 2:0.

До края на мача по-добрият отбор бе този на гостите, който най-вече чрез няколко силни шута на Едуардо се опита да стигне поне до почетен гол, но такъв не падна.

Домакините доиграха мача с човек по-малко, тъй като голмайсторът Иво Иванов получи контузия в края, а Диян Петков вече бе направил трите си смени. Дебют с „червено-черната” фланелка направи Дормушали Саидходжа, който влезе през второто полувреме на мястото на Преслав Йорданов.

В класирането Локо София се изкачи на трето място с 31 точки, на една зад втория Левски и на две пред отборите на Черноморец, ЦСКА и Локомотив Пловдив. Монтана е на 10-а позиция с 16 точки.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ - ТУК!