С гол на резервата Димитър Илиев Локомотив София стигна до 1:1 при визитата си в Стара Загора на Берое в 26-ия кръг на А група. Въпреки спечелената точка обаче играчите на Емил Велев се озоваха в зоната на изпадащите заради успеха на Ботев Враца срещу Славия с 2:1.

Домакините от своя страна сами стегнаха „коловоза“ към равенството, след като направиха редица пропуски пред вратата на Божидар Митрев.

Гостите получиха първия удобен шанс в мача в 9-ата минута, когато съдията отсъди фаул на около 2 метра от границата на наказателното поле на беройци. Маркиньос обаче заложи на силата и стреля право в стената.

Въпреки по-активната игра на столичани, домакините откриха малко преди изтичането на първия половин час. Саюд намери добре Андонов, а капитанът отклони към връхлитащия Давид Каядо и португалецът с прецизен удар в далечния ъгъл не остави шанс на Митрев. Малко по-късно отново ибериецът получи шанс да удвои, но този път бившият страж на Левски се справи и изби.

Футболистите на Петър Хубчев опитаха да решат мача рано през втората част, като първо Педро Еуженио стреля коварно от фаул, а след рикошет в стената топката излезе в корнер, докато в 53-ата само умелата намеса на защитник попречи на Каядо да вкара втория си гол в мача.

В 61-ата обаче португалецът получи нов такъв, след като остана очи в очи с Божидар Митрев, но вратарят излезе навреме и му отне топката.

Постепенно Локомотив изравни играта и 20 минути преди края резервата Димитър Илиев стори същото и с резултата. Искрен Писаров, който също се появи на смяна, стреля точно към вратата на Иван Караджов, който боксира, но Илиев връхлетя топката и с глава направи 1:1.

Така с 25 точки локомотивци се смъкнаха до 13-ото място, докато Берое поне временно зае 7-ата позиция с 36.