Литекс разби с 4:0 Берое в последния мач от програмата на 17-я кръг на А група и по този начин ловчанлии отново дръпнаха с осем точки пред втория в класирането отбор на Левски.

Литекс имаше пълно превъзходство през първото полувреме, докато играчите на Берое приеха от самото начало играта в своето поле и трудно задържаха топката. Старозагорци изиграха един от най-слабите си мачове от началото на сезона.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК!

Още в 6-та минута Йеленкович открадна една топка в половината на Берое, напредна, стигна до границата на наказателното поле и шутира много силно, но топката премина на метър от левия стълб.

Пет минути по-късно Христо Янев центрира в наказателното поле на Берое, където Сандриньо успя да отправи удар с глава, но Скорчев улови пред гол линията.

Литекс поведе в резултата в 28-та минута, когато Дока направи най-лесното, след като отново грешка в защитата на Берое позволи на центриране отдясно да достигне до Янев, той продължи хитро към бразилеца, който на празна врата нямаше какво друго да направи, освен да реализира. При гола останаха съмнения за засада на Дока.

Футболистите на Берое се опитаха да задържат повече топката след гола, който получиха в своята врата, но при една контраатака в 41-та минута Папа Диуф надбяга защитник на гостите и успя да стреля от 12-13 метра, но уцели левия стълб на вратата на Берое, след което топката излезе в аут.

Литекс удвои своята преднина в 44-та минута, когато Дока започна добре една атака, с пета подаде към Занев, който отляво намери отново бразилеца, и той от десетина метра разстреля Скорчев за 2:0.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Играчите на Литекс отново имаха превес и стигнаха до нови два гола във вратата на Берое.

Литекс стигна до трети гол в 70-та минута, когато Дока оформи своя хеттрик, след като Христо Янев изведе Том по десния фланг, и бразилецът центрира на далечната греда, където Мадурейра с глава засече в мрежата на Скорчев.

Ловчанлии вкараха своя четвърти гол в мача в 77-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Литекс, Том свали с глава към Христо Янев, който технично пусна към Джерманович, и новото попълнение на Литекс с глава вкара от пет-шест метра.

Първият и единствен точен удар в очертанията на вратата на Виничиус бе в 90-та минута, когато Владислав Златинов стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на бразилския страж на Литекс.

След тази победа Литекс вече има актив от 43 точки и е с осем преднина пред втория Левски, а Берое е на осма позиция с 26 точки.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК!