Отборът на Литекс отбеляза първи голове от началото на първенството. На своя стадион ловчанлии победиха 2:1 с Берое в мач от 3-я кръг на А група. Първо гостите от Стара Загора поведоха след гол-красавец на Салим Керкар още в 7-ата минута, а през второто полувреме домакините изравниха чрез Милчо Анчелов. В самия край на срещата Илия Миланов донесе пълния обрат. Преди изравняването Уиламр Джордан пропусна да се разпише от дузпа.

Двубоят се очерта като официален дебют на Страхил Попов с капитанската лента на Литекс. Както е известно, след трансфера на Николай Бодуров лентата остана без свой притежател, а Попов се нае с отговорната задача.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Берое започна мача доста по-активно, а това се отрази на числото изражение на резултата. Само след 7 минути игра, момчетата на Петър Хубчев поведоха в резултата след гол-красавец на Салим Керкар. Футболистът на заралии получи добре топката пред дъгата на наказателното поле и с мощен удар откри за 1:0.

Малко след това нова великолепна възможност се разкри пред гостите. Керкар центрира от ляво в наказателното поле, Васил Божиков се размина нелепо и не можа да изчисти. Слаба концентрация обаче в тази ситуация демонстрира и Крис Гади, който пропусна да удвои от чудесна позиция.

В 16-ата минута при изпълнение на фаул, след центриране на Армандо Ваюши, Уилмар Джордан засече с глава в мрежата на старозагорци. Попадението обаче не бе засечено заради маркирана засада.

Последваха минути, в които възпитаниците на Красимир Балъков поеха инициативата в свои ръце, а Уилмар Джордан показа забележителна активност. Това обаче не доведе до резултат, а в 34-ата минута именно нападателят на „оранжевите“ се сблъска доста неприятно с Иван Караджов, а това наложи стражът на „зелените“ да получи медицинска помощ.

В самия край на първото полувреме далечен удар на Страхил Попов бе отразен без проблем от Иван Караджов.

Началото на втората част бе доста интересно, след като в 55-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. След центриране в наказателното поле, топката срещна ръката на Елиаш, а главният рефер Стефан Павлов прецени, че положението на ръката на играча на старозагорци е било неестествено и посочи бялата точка. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нае Уилмар Джордан, който обаче изпълни доста неконцентрирано и прати топката в аут.

При това развитие на събитията Красимир Балъков предприе някои смени в редиците си, а в игра се появиха Милчо Ангелов и Кристиан Малинов. Терена напуснаха Никола Колев и Омар Косоко. Промените, които извърши наставникът на тима от града на люляците, дадоха резултат, а в 79-ата минута ловчанлии изравниха. След центриране от дясно топката стигна до Милчо Ангелов, който овладя добре, измъкна се от бранител на заралии и отправи добър удар. Първоначално Иван Кардов хвана топката, но след това я изпусна и тя се търкулна в мрежата му - 1:1.

До края двата състава си размениха по още няколко атаки, като хубави удари по посока на противниковата врата отправиха Игор Джоман за Берое и Армандо Ваюши за Литекс.

Берое Литекс

източник: www.beroe.bg

Истинската драма обаче се състоя в последната минута на даденото от съдията 5-минутно продължение на срещата. Ваюши центрира в наказателното поле на гостите, а Илия Миланов засече назад топката с глава. Получи се и лек рикошет в играч на „зелените“ и така топката полетя неспасяемо към вратата на Иван Караджов за 2:1.

Берое

източник: www.beroe.bg

Бутилка от публиката удари Иван Караджов. Това изнерви стража, който върна хвърления предмет в публиката, а това му коства втори жълт картон. Така Берое завърши мача с човек по-малко.

В класирането Литекс е 9-и с 3 точки, а Берое е на 11-а позиция с 2 пункта.

Берое Литекс

източник: www.beroe.bg