Отборът на Литекс се откъсна в челото на класирането на А група с 40 точки след победа с 3:0 над Миньор Перник. „Оранжевите” успяха да се възползват от поражението на втория - Левски в дербито срещу ЦСКА (1:3) и дръпнаха с 8 точки разлика.

ВИДЕО репортаж от мача - ТУК!

Две попадения за гостите от Ловеч реализира Дока Мадурейра след почивката на мача, като вторият гол бе отбелязан от дузпа. Последният реализира новото попълнение Папа Диуф в даденото от съдията продължение.

„Оранжевите” имаха игрово предимство през почти целия мач от 16-я кръг на А група, който се игра в Перник, но и домакините показаха, че могат да се надиграват с лидера, но само в определени периоди на мача.

Преди почивката най-чистото положение бе за миньорци, които в 37-та минута не успяха да се възползват от грешка на вратаря на Литекс – Виничиус. Въндев изскочи зад защитата, стигна до отбита от стража топка, но при удара вратарят изби в корнер.

През второто полувреме Литекс показа, че няма намерение да си тръгне само с една точка от Перник, за целта вкара цели три гола.

В 69-та минута Дока Мадурейра се разписа за 1:0. Иван Чворович успя да отрази удар на Берберович, но отбилата се топка стигна до Дока, който откри резултата. Домакините не успяха да отвърнат на този развой на мача и допуснаха да се стигне до 11-метров наказателен удар в 89-та минута. Дока вкара за 2:0 от дузпа, свирена за нарушение на Ванчо Траянов срещу Берберович. 2:0 за Литекс.

Последният гол вкара новото попълнение Папа Диуф, който се разписа дори след 4-те минути добавено време. Въпреки това Литекс спечели своите 3 точки, които го оставят необезпокояван от нито един съперник на върха.

Миньор Перник пък все още е с опасност от изпадане, заема 12-о място с 13 точки.

ВИДЕО репортаж от мача - ТУК!