Левски победи ударно Етникос Александруполис с 4:0 в първата си контролна среща за 2011 година.

Точни за Левски бяха Гара Дембеле, Владимир Гаджев от дузпа, Александър Киров и Мирослав Антонов. Освен това играчите на Ясен Петров на два пъти удряха и гредите срещу четвъртодивизионния гръцки тим.

ПОДРОБЕН ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ПЪРВАТА КОНТРОЛА НА ЛЕВСКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

 

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния нападател на Левски Кирил Миланов, който почина на 62-годишна възраст във вторник.

Над 100 фенове на Левски наблюдаваха мача. Почти цялата публика на стадиона в Александруполис бе съставена от симпатизанти на сините.



В титулярния състава на Левски за първата контролна среща за годината впечатление направиха имената на двамата юношите Христо Стамболийски и Иван Горанов, а по-късно в игра се появиха още три от надеждите на синята школа – Тодор Чаворски, Христо Попадиин и Жак Коен.

Ясен Петров заложи на две различни 11-орки през двете полувремена, като пусна на терена и трима вратари – Божидар Митрев, Кирил Акалски и Пламен Илиев. Промените обаче не повлияха на играта и Левски перманентно бе по-добрият тим в мача и не допусна нито едно сериозно положение пред своята врата.



Контузии по време на първата проверка за годината получиха новото попълнение Даниел Димов и опитният Александър Александров-Кривия, като и двамата бяха заменени, за да не се усложнят травмите им.

След тежките тренировки до момента, на играчите на Левски им трябваха цели 28 минути, за да стигнат до първи гол, като негов автор бе обичайният заподозрян – Гара Дембеле. Дъстли Мюлдер проби по десния фланг, подаде в наказателното поле, Тасевски прескочи топката за Дембеле, който с мощен удар по земя вкара за сините от София.

ВИДЕО С ПЪРВИЯ ГОЛ НА ЛЕВСКИ ЗА ГОДИНАТА ТУК!

В 36-ата гръцкият съдия отмени гол на Гара Дембеле. Йовов проби отляво, подаде към Иван Горанов, юношата стреля мощно, Петридис спаси, Дембеле вкара в мрежата, но съдията не зачете попадението заради засада.

В 38-ата добри финтове направи Иван Горанов по левия фланг. Младокът влезе в пеналта и центрира към Дембеле, но той остана под топката, Младенов стреля без подготовка, топката се удари в гредата и излезе в аут.

Левски стигна до втори гол малко след почивката. Александър Киров бе спънат за дузпа и от бялата точка Владимир Гаджев стреля технично в ъгъла за 2:0.

В 66-ата бе втората греда, която бе уцелена от Сашо Александров.

В 74-ата Мариан Огнянов центрира от ъглов удар, Александър Киров скочи добре с глава и направи резултата класически.

Крайното 4:0 оформи завърналият се след преотстъпване Мирослав Антонов, който в наказателното поле засече подаване на 17-годишния Тодор Чаворски.

СЪСТАВЪТ НА ЛЕВСКИ И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!!