Левски записа разгром със 7:1 за 14-та поредна домакинска победа във всички турнири, като се наложи на своя „Георги Аспарухов“ над аутсайдера Етър Велико Търново. Точно на противоположната страна – за Етър това бе осмо поредно поражение като гост.

С трите точки „сините“ не позволиха на Лудогорец да се откъсне на върха, и продължава да е само на една зад шампионите. Етър остава твърдо последен, с едва осем точки от 14 кръга.

Тази победа бе и най-голямата за Левски в настоящия сезон, и най-тежката за Етър, от завръщането му в елита.

Нападателят на Левски Базил Де Карвальо реализира първи хеттрик, откакто е в България, а добави и четвърти гол на сметката си, само за 64 минути на терена. С тези попадения, африканецът оглави еднолично голмайсторската листа в А група, с 13 гола.

В 16-та минута резултатът бе открит, след центриране на Гаджев, той копна хубаво топката, сложи я право на главата на Де Карвальо, който бе изпуснат от защитата на Етър, а и Велимирович не успя да се намеси добре, и топката влетя между ръцете му и гредата.

В 34-та минута Гаджалов фаулира Мюлдер в наказателното поле, и арбитърът Борислав Колев даде дузпа в полза на Левски. Де Карвальо я реализира за 2:0.

ВИДЕО: Левски се вдъхнови за 7:1 срещу боксовата круша Етър

източник: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова и БГНЕС

В атаката за Етър след подновяването на играта, Четин Садула нацели страничната греда, след грешка на Станислав Ангелов, и това бе най-доброто положение за гостите през първото полувреме.

Само минута по-късно обаче, при една отлична атака за Левски, топката стигна до Йорданов, който стреля по диагонал, Велимирович отрази, но кълбото попадна на крака на Карвальо, и той от другия ъгъл на вратарското поле оформи хеттрика си.

Левски не се спря и след почивката, в 49-та минута Карвальо удари греда, а две по-късно тийнейджърът Антонио Вутов вкара първия си гол за мъжкия тим на „сините“. 16-годишният нападател се появи на полувремето, и в 51-та минута бе оставен от защитата на Етър да стреля силно, оползотворявайки подаването на Владимир Гаджев.

В 58-та минута нещата придобиха трагичен привкус за Етър, когато Левски отбеляза общо пети гол, а Карвальо – своя четвърти в мача. Карвальо получи от Йорданов, съвсем самичък срещу Велимирович, и нямаше проблем да се разпише за 5:0.

Кошмарът за Етър вече бе пълен в 67-та минута, когато Ивайло Русев си отбеляза автогол, след като Рамос опита да продължи топката по гол линията, и в опит да изчисти, защитникът я прати в своята мрежа.

В последните десетина минути Левски отстъпи инициативата, и гостите от Велико Търново стигнаха до максимума – почетно попадение. В 79-та минута, Пламен Илиев бе излязъл неразчетено на страничната граница на пеналта, Саидходжа го прехвърли и намери Нери, който на празна врата реализира.

В последните три-четири минути Илиан Йорданов и Роман Прохазка, и в двата случая изведени от Антонио Вутов, направиха страшни пропуски, като непокрити стреляха високо над напречната греда. Йорданов се реваншира на феновете с гол в последните секунди на добавените две минути, и реализира с мощен удар по диагонала, от седем-осем метра, за кеф на хората на „Георги Аспарухов“, и крайно 7:1.