Левски се изложи като загуби с 0:1 от втородивизионния Раковски в контрола, играна в едноименния град. Единственият гол в двубоя реализира Цветан Павлов в 20-а минута.

В паузата за националните отбори старши треньорът на „сините“ Илиан Илиев заложи на доста от своите титулярни футболисти, но въпреки това възпитаниците му не успяха да се справят със съпротивата на шестия в Б група.

Като титуляри излязоха: Василев, Башлиев, Ели, Старокин, Пинто, Димов, Прохазка, Б.Цонев, Вутов, Райков и Силва, а през второто полувреме се включиха Рамос, Чаворски, Стоичков и Тонев.

ВИДЕО: Левски се издъни срещу втородивизионния Раковски

източник: Gong.bg

В първите минути на мача гостите бяха по-добри и на няколко пъти създадоха опасности пред вратата на Раковски.

В 12-а минута обаче домакините стигнаха до попадение, което не бе зачетение, тъй като според съдията Георги Кабаков Цветан Павлов е бил в положение на засада при центрирането на Даниел Божков.

Само 8 минути по-късно Павлов отново оплете топката в мрежата на Левски, а този път голът бе редовен. След отлична контра на отбора на Иван Танчовски, Емил Аргиров получи топката по десния фланг, проби по крилото и достави отлична топка за Павлов, който я вкара в долния десен ъгъл.

До края на полувремето нов гол не падна, а Прохазка, Силва и Цонев пропуснаха за „сините“.

ВИДЕО: Левски се издъни срещу втородивизионния Раковски

източник: Gong.bg

На почивката в игра влезе Кристовао Рамос, който успя да раздвижи играта на гостите.

В 62-а минута се откри най-добрата възможност за Левски. Пинто нахлу в наказателното поле, центрира отляво, а Райков стреля с глава, но право в тялото на Илия Николов.

ВИДЕО: Левски се издъни срещу втородивизионния Раковски

източник: Gong.bg

До края на мача „сините“ имаха превъзходство, но така и не успяха да материализират някоя от атаките си и в крайна сметка загубиха контролата.