Левски е на път да нанесе сериозен трансферен удар с привличането на Флойд Айте, научи Гонг. Крилото на Реймс е желаният заместник на Гари Родригес, който беше продаден на Елче преди около седмица.

„Сините“ вече са в преговори с Айте, който играе като ляво крило и офанзивен халф. Той е национал на Того, а също така притежава френски паспорт. Флойд Айте е роден през 1988-а година в Бордо. Кариерата му стартира в едноименния отбор, а на два пъти е отдаван под наем в тимовете на Анже и Нанси.

От 2011-а година трансферната цел на Левски е играч на Реймс. През тази кампания той е твърд титуляр. До този момент е записал 19 мача, а в 16 от тях започва като титуляр. В тях Айте има четири попадения. Последният кръг от Лига 1 той наказа Монпелие, но Реймс падна с 2:4. Останалите му жертви през сезона са Евиан, Лион и Аячо.

Ако се стигне до трансфер, Левски вероятно ще приключи със селекцията. До този момент „сините“ привлякоха Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Валери Божинов /все още не е подписал, заради бюрократични спънки/ и Пламен Крумов.

От началото на кариерата си 25-годишният футболист има зад гърба си Суперкупа на Франция и второ място в първенството на страната.

ВИДЕО С ИЗЯВИТЕ НА ИГРАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ: ТУК! ТУК! ТУК! ТУК!

Според източници на Гонг, Левски ще плати известна сума за правата на Флойд Айте. Двете страни са постигнали принципна договорка. Крилото е наясно с финансовите условия, които „сините“ могат да му предложат.