Левски излезе на първо място във временното класиране на А група. „Сините“ стигнаха изключително трудно до трите точки при домакинството на Локомотив София, след като надделяха с 2:1 в мача от 22-я кръг на А група. Двубоят ще се запомни с доста спорното съдийство на Стефан Спасов и с три червени картона. По този начин Николай Митов дебютира с победа начело на Левски.

Дебют за Левски направи младока Пламен Тонев Илиев.

Левски започна много колебливо мача и Локомотив можеше да поведе в резултата в 5-та минута, когато Даниел Пеев пусна чудесен пас към Светослав Петров, който излезе сам срещу Пламен Илиев, но се засуети и вместо да стреля реши да подаде към Бранимир Костадинов, който обаче не стигна до топката и тя бе избита от Дъстли Мюлдер.

Първият точен удар в очертанията на една от двете врати бе в 16-та минута, когато Базил де Карвальо стреля от около 20 метра, но Божидар Митрев успя да спаси.

Левски получи правото да изпълни дузпа, след като в 17-та минута Александър Дюлгеров фаулира Базил де Карвальо в наказателното поле на Локомотив и Стефан Спасов посочи бялата точка. Карвальо изпълни по хладнокръвен начин наказателния удар, след като прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Божидар Митрев, който се хвърли вляво.

Левски можеше да удвои преднината си в 21-та минута, когато Гари Родригес нахлу в наказателното поле на Локомотив, след което пусна към Пламен Тонев Илиев, но той на празна врата не успя да засече добре топката и я изпрати в аут.

Локомотив София остана с човек по-малко на терена в 23-та минута, след като Том получи втори жълт картон за нарушение срещу Рене Михелич.

Базил де Карвальо получи контузия и бе сменен принудително в 34-та минута от Жоао Силва.

Локомотив София изравни резултата в 59-та минута, когато Димитър Илиев подаде към Крум Бибишков, който се пребори с Мюлдер, а след това стреля, топката срещна напречната греда и влезе във вратата на Пламен Илиев.

Левски завърши мача с 10 футболисти, след като в 65-та минута Стефан Спасов изгони Рене Михелич с директен червен картон за удар с лакът в лицето на Димитър Илиев.

Левски изпусна нова добра възможност в 66-та минута, когато Нуно Пинто центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Гари Родригес стреля от въздуха, но слабо и Божидар Митрев улови топката без проблеми. Пет минути по-късно Гари Родригес стреля опасно, като насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата на Локомотив, но Божидар Митрев успя да избие топката в корнер.

Локомотив София завърши мача с 9 футболисти, след като 73-та минута Александър Бранеков влезе грубо с бутоните напред в краката на Антонио Вутов и съдията Стефан Спасов показа директен червен картон на защитника на гостите.

В 77-та минута Гари Родригес нахлу в наказателното поле на Локомотив и стреля, но над напречната греда.

Левски поведе отново в резултата в 78-та минута, когато Даниел Димов чукна технично топката към Жоао Силва, който стреля от границата на наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на вратата на Божидар Митрев.

До края на срещата играчите на Левски имаха възможност да вкарат и трети гол, но Жоао Силва и Гари Родригес пропиляха отлични възможности.

Левски излезе на първо място във временното класиране с актив от 49 точки, докато Локомотив София заема единадесета позиция с 20 точки.


szólj hozzá: ls-loko